Skip navigation

Endelig samlet: Hundredevis af frivillige mødes i Kolding

I weekenden mødes hundredevis af frivillige i Kræftens Bekæmpelse i Kolding til det første fysiske repræsentantskabsmøde siden 2019. ’Vi er mange, der har glædet os meget, siger formand Helen Bernt Andersen.

Kræftens Bekæmpelses formand Helen Bernt Andersen holder tale ved Kræftens Bekæmpelses Hæderspris i 2019. Foto: Tomas Bertelsen

I weekenden bliver retningen for Kræftens Bekæmpelses fremtidige arbejde sat, når hundredvis af foreningens frivillige mødes til repræsentantskabsmøde på hotel- og konferencecenter Comwell i Kolding.

Vi har glædet os til at mødes, uden at en skærm skiller os ad
Helen Bernt Andersen, formand for Kræftens Bekæmpelse

Årets repræsentantskabsmøde 7.-8. maj er den første fysiske samling af de frivillige, hovedbestyrelsen og præsidiet siden 2019.

Efter to års corona-pause og møder bag en skærm har foreningens formand Helen Bernt Andersen derfor set ekstra meget frem til weekenden, hvor der både skal vælges nye kandidater til hovedbestyrelsen og lægges planer for det fremtidige arbejde.  

- Kræftens Bekæmpelse er en stor forening med mange medlemmer og engagerede frivillige i hele landet, og derfor er det altid noget helt særligt, når vi på repræsentantskabsmødet får mulighed for at mødes, se hinanden i øjnene og i fællesskab blive enige om, hvordan vi som forening kan bedst kan opfylde vores formål om at bekæmpe kræft.

- De sidste to år har frivillige og medarbejdere gjort et fantastisk stykke arbejde for at stable inspirerende, lærerige og ikke mindst corona-venlige repræsentantskabsmøder på benene, men der er ingen tvivl om, at vi er mange, der har glædet os meget til, at vi igen kan mødes og udveksle tanker og ideer, uden at en skærm skiller os ad, siger hun.

Fejring og vidensdeling
Meget passende for det første fysiske repræsentantskabsmøde siden 2019 er årets tema 'fællesskab', der på mange måder er hovedårsagen til, at det er lykkedes Kræftens Bekæmpelse at klare sig godt igennem en svær tid med corona.

Det er nemlig det stærke fællesskab mellem de mange trofaste og engagerede frivillige, næsten 400.000 medlemmer og store dele af befolkningen, der gjorde det muligt at drive Kræftens Bekæmpelses arbejde fremad, imens store dele af samfundet gik i stå.

Repræsentantskabsmødet giver anledning til at fejre de frivilliges mange flotte resultater i 2021, som eksempelvis et rekordresultat ved Landsindsamlingen, men mødet er også et forum, hvor medarbejdere og frivillige har mulighed for at dele viden, stille spørgsmål og sammen lægge byggestenene til foreningens fremtid.

Workshop om ulighed
Blandt emnerne på weekendens dagsordenen er, hvad et medlemskontingent skal koste for enkeltpersoner og familier, foreningens langsigtede mål og planer for lokalforeninger og regionsudvalg og et overblik over Kræftens Bekæmpelses årsregnskab og året, der er gået.

I år vil der blandt andet være to temaoplæg, som efterfølges af workshops. De to temaer er 'Et bedre liv med og efter kræft' og 'Mindre ulighed i kræft', og det er meningen, at de forskellige workshops vil give ny viden og inspiration – og ikke mindst danne grundlag for en god debat om den sag, alle deltagerne brænder for.  

Flere end 300 frivillige i landets lokalforeninger og regionsudvalg, hovedbestyrelsen og præsidiet deltager i weekendens repræsentantskabsmøde i Kolding.