Skip navigation

Endnu en genbrugsbutik fejrer 30års-jubilæum

I Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik i Vejle har de frivillige god grund til at være både glade og stolte. På lørdag runder butikken nemlig et skarpt hjørne og fylder 30 år. Jubilæet bliver fejret hele ugen.

- Vores 30-årige succes skal først og fremmest tilskrives de frivilliges ihærdige indsats. Det er dem, som får hjulene til at dreje rundt. Så de har god grund til at være stolte, slår Frank Nissen, distriktschef for den 540 m2 store butik på Nørretorv i Vejle, fast.

En af de frivillige, som har været med i længst tid, er 84-årige Erna. Hun startede tilbage i 2001 - dengang butikken lå i nogle mindre lokaler på den anden side af gaden og genbrug var knap så velanset, som det er i dag.

- Før i tiden var folk flove over at købe brugt tøj. Det var i hvert fald ikke noget, man sagde højt. Nu praler folk jo nærmest af det, og vil gerne vise, at de har været fornuftige, smiler Erna.

Kræftsagen og fællesskabet motiverer de frivillige
Ligesom mange af Ernas frivilligkollegaer, startede hun fordi, hun syntes, at kræftsagen var en vigtig sag at støtte.

- Sagen betyder meget for mig. Min mand har haft kræft, fortæller hun.

Med årene er frivilligfællesskabet også gået ind under huden på hende.

- Fællesskabet betyder også utroligt meget for mig. Vi har det så godt og ses privat og er med til hinandens fødselsdage, fortæller hun.

- Ja, vi har et enormt godt sammenhold og tit sidder vi og sludrer til kl. 18-19 stykker, selv om butikken for længst er lukket. Nogle gange tager vi også ud og spiser sammen, fortæller Louise på 43 år, som ved siden af sit fuldtidsarbejde som ernæringsassistent, er frivillig i butikken hver mandag og tirsdag eftermiddag.

For som hun siger:

- Kræft er noget, der berør os alle. 

- Jeg har en datter med to børn, der har haft brystkræft to gange. Så jeg vil gerne give noget til kræftsagen, lyder det fra 64-årige Eva, som kun har været frivillig i et par måneder.

Det fællesskab, som de har formået at skabe, er jo også grunden til, at de trives og godt kan lide at være her, uanset om de har været her i årtier eller et par måneder..
Frank Nissen, Distriktschef for Kræftens Bekæmpelse Genbrug Vejle

- Det sociale er bare så godt, supplerer 75-årige Anne-Grethe, som elsker at fordybe sig og nørde med butikkens smykker, som hun bl.a. sørger for at klargøre og prissætte.

- Det er en fornøjelse at opleve, hvor godt de frivillige kommer ud af det med hinanden. Og trods aldersforskelle, så hygger de sig. Det fællesskab, som de har formået at skabe, er jo også grunden til, at de trives og godt kan lide at være her, uanset om de har været her i årtier eller et par måneder, lyder det fra Frank Nissen.

28 millioner
Det er ikke kun de frivillige, som har en stor kærlighed til butikken. At dømme ud fra butikkens omsætning på godt 28 millioner på de 30 år, der er gået, lader kunderne også til at være vilde med butikken.

- Jeg synes, at butikken har rigtig meget pænt tøj til fornuftige priser. De gange, jeg har været her, har jeg altid fundet noget, fortæller 41-årige Ann, som fornylig er flyttet til Vejle og i den forbindelse selv har doneret seks kasser genbrug til butikken.

Forleden kom en flink mand ind i butikken og forærede os en stort set helt ny el-cykel. Den solgte vi kort tid efter til 9.000 kr. Vi er taknemmelige for, at folk har kræftsagen i tankerne og donerer så meget genbrug af høj kvalitet.
Frank Nissen, Distriktschef for Kræftens Bekæmpelse Genbrug Vejle

Fantastisk opbakning fra kunderne
- Det er fantastisk, at kunderne bakker sådan op om at købe brugte ting, fortæller Frank Nissen og tilføjer:

- Forleden kom en flink mand ind i butikken og forærede os en stort set helt ny el-cykel. Den solgte vi kort tid efter til 9.000 kr. Vi er taknemmelige for, at folk har kræftsagen i tankerne og donerer så meget genbrug af høj kvalitet.

Sammen med de frivillige glæder Frank sig nu til at fejre butikkens 30års-jubilæum og håber at lokalborgerne kommer og bakker op om festlighederne.