Skip navigation

Josefine Høgh: ’Vigtigt med støtte i en urimelig hård tid’

Tv-vært og tidligere fodboldspiller Josefine Høgh indvier i dag den nye Kræftrådgivning i Aarhus. Her kan alle kræftpatienter og pårørende få hjælp og støtte – og det er ganske gratis.

Det er en stor dag for kræftsagen, når Josefine Høgh i dag kommer til Skejby og indvier den nye kræftrådgivning til kræftpatienter og pårørende. Foto: Privat.

Læs Kræftens Bekæmpelses pressemeddelelse om indvielsen

Hvert år får omkring 46.000 mennesker i Danmark konstateret kræft, og kræft rammer hver tredje af os, før vi fylder 75 år.

Med ét får man en livsændrende besked og ser ind i et forløb med kræftbehandlinger og stor usikkerhed om fremtiden.  Man skal sammen med sine pårørende finde overskuddet til at komme bedst muligt igennem, og det er svært. Der er meget at holde styr på med behandlinger, bivirkninger – men også mange tanker og følelser, som man kan have brug for hjælp til at forstå.

Det betyder meget for mig, at være med til at markere åbningen af den nye kræftrådgivning i Aarhus, da jeg som pårørende selv har haft meget stor glæde af tilbuddet
Josefine Høgh, pårørende

Sådan har det også været for Josefine Høgh, da hendes far, den kendte og beundrede fodboldmålmand Lars Høgh, fik kræft – og hun blev pårørende. I dét forløb rakte hun ud til Kræftrådgivningen i Aarhus for at få rådgivning og støtte og havde i en tid faste samtaler med en professionel rådgiver.

Lars Høgh blev diagnosticeret med bugspytkirtelkræft i 2018, og ulykkeligvis måtte Josefine tage afsked med sin far december 2021.

Urimelig hård tid

- Det er en urimelig hård tid, man står i. Det betyder meget for mig, at være med til at markere åbningen af den nye kræftrådgivning i Aarhus, da jeg som pårørende selv har haft meget stor glæde af tilbuddet, siger Josefine Høgh.

Det varmer meget at høre, at Josefine har følt sig hjulpet hos os, siger Helen Bernt Andersen. Foto: KB

Helen Bernt Andersen, der er formand i Kræftens Bekæmpelse, er utrolig rørt over støtten fra Josefine Høgh.

- Det er krævende at være pårørende, og vi er desværre mange, der har mistet vores kære til kræft eller alvorlig sygdom. I sådan en situation er det så vigtigt, at man ikke står alene – hverken som patient, pårørende eller efterlevende. Det varmer meget at høre, at Josefine har følt sig hjulpet hos os, og imponerende at hun midt i sorgen har overskud til at hjælpe andre i samme situation, siger Helen Bernt Andersen.

Josefine Høgh vil gerne være med til at gøre flere opmærksomme på Kræftens Bekæmpelses rådgivningstilbud, siger hun. Foto: Privat

Vigtigt at få hjælp

- Jeg håber at kunne være med til at skabe noget opmærksomhed omkring, at pårørende i samme situation som mig har et sted at gå hen, hvor de kan få hjælp og rådgivning, der kan støtte dem i en urimelig hård tid, siger Josefine Høgh.

Det er Kræftens Bekæmpelse enig i.

- Flere skal vide, at vi hjælper. Vi tilbyder gratis rådgivning og støtte til alle ramt af kræft, og at vi er her for alle, der har brug for os. Man skal ikke være medlem af Kræftens Bekæmpelse for at bruge vores tilbud. Stor tak til Josefine for at hjælpe os med at øge synligheden. Det er vi meget taknemmelig for, siger Helen Bernt Andersen.

Hvem deltager i dag

Når den nye kræftrådgivning indvies i dag 16. maj fra 14.00-15.30 bliver det – ud over Josefine Høgh – med deltagelse og taler fra Kræftens Bekæmpelses direktør Jesper Fisker og formand Helen Bernt Andersen samt Anders Kühnau, regionsrådsformand, Jørgen Schøler Kristensen, lægefaglig direktør AUH samt borgmesteren i Aarhus, Jacob Bundsgaard og arkitekt Claus Pryds.

Med er også over 70 gæster i det 1000 m2 store hus, som er et arkitektonisk modsvar til hospitalets udtryk. Et helende frirum, hvor kræftramte kan finde ro og tryghed i en svær tid med kræft.

Læs mere om Kræftrådgivningen i Aarhus