Skip navigation

Kræftens Bekæmpelse åbner genbrugsbutik i Holbæk

Er man til godt og gedigent genbrug og samtidig typen, der godt kan lide at støtte en vigtig sag, så er der godt nyt til midtsjællænderne. Torsdag 29. september slår Kræftens Bekæmpelse nemlig dørene op til en stor genbrugsbutik i Holbæk.

Kræftens Bekæmpelse åbner stor genbrugsbutik i Holbæk MegaCenter. Foto: Lars Jessen

Siden Kræftens Bekæmpelse i august overtog nøglerne til det store butikslokale i Holbæk MegaCenter, der før husede Outlet24, er det ikke gået stille for sig.

Butikken er blevet sat i stand, Kræftens Bekæmpelses ikoniske logo er kommet op på butiksfacaden, og frivillige har haft travlt med at fylde hylderne op med kvalitetsgenbrug. Heriblandt genbrug fra popikonet Medina og kometstjernen Karl William, der - ligesom en masse andre danskere - har valgt at forære deres genbrug til kræftsagen.

Og nu er butikken så endelig klar til at slå dørene op og byde byens borgere indenfor!

- Vi glæder os helt utroligt meget. Vi har fået indrettet en super flot butik, fået doneret containervis af attraktivt genbrug og så tør jeg godt sige, at vi har fået byens sejeste team af frivillige, fortæller Lars Jessen, distriktschef for butikken.

- Og så har fantastiske Nancy Maati sagt ja til at klippe den røde snor, fortsætter han.

Lokal ildsjæl klipper den røde snor
Kræftens Bekæmpelse Genbrug vil gerne hylde en lokal kræftpatient til åbningen, da kræftsagen, alt andet lige, er butikkens fornemmeste virke. Derfor var det også nærliggende at spørge tidligere brystkræftpatient og sidste års vinder af Holbæk Kommunes aktivitetspris, Nancy Maati, om hun ville indvie butikken.

Det sagde hun ikke nej til.

- Selvfølgelig vil jeg det. Jeg har været så glad for al den støtte og hjælp, jeg har fået af Kræftens Bekæmpelse under mit sygdomsforløb. Jeg har benyttet mig mange gange af både foreningens hotline og psykologer. Jeg ved ærligt talt ikke, hvad jeg skulle have gjort uden.

Havde det ikke været for de frivillige, så havde vi aldrig kunnet åbne den her butik. De er grundstenene i butikken.
Lars Jessen, distriktschef for Kræftens Bekæmpelse Genbrug Holbæk

Sådan lyder ordene fra Nancy Maati, som sidste år vandt den prestigefyldte aktivitetspris for sin beundringsværdige frivilligindsats med at arrangere jul for ensomme og sårbare i Holbæk Kommune.

- Og så er mine døtre og jeg i øvrigt storforbrugere af genbrug, så jeg ser meget frem til åbningen, tilføjer hun begejstret.

- En person, som har gjort så positiv en forskel for andre og som har haft kræft, alt imens hun har stået alene med sine to døtre, er jo et menneskeligt kraftværk, som i den grad fortjener vores hyldest. Heldigvis er Nancy kræftfri i dag, så hun er også et levende bevis på, at forskningen nytter, fortæller Lars Jessen.

Fantastiske frivillige
Det er dog ikke kun Nancy Maati, der vil være mulighed for at hilse på. Alle de fantastiske genbrugsfrivillige, som de sidste par måneder har knoklet på for at gøre klar til den store åbning, vil også være der.

- Havde det ikke været for de frivillige, så havde vi aldrig kunnet åbne den her butik. Jeg er blæst bagover af den måde, de fra dag et af har taget fat og smøget ærmerne op. De er grundstenene i butikken, og de skal naturligvis også hyldes, siger Lars Jessen.