Skip navigation

Ny stemme for patienterne i Medicinrådet

Lisbeth Høeg-Jensen fra Kræftens Bekæmpelse overtager pladsen som den ene af de to patient-repræsentanter i Medicinrådet. Hun vil fremover bl.a. arbejde for, at Medicinrådets beslutninger bliver så transparente som muligt.

Chefkonsulent Lisbeth Høeg-Jensen fra Kræftens Bekæmpelse overtager pladsen i Medicinrådet efter Leif Vestergaard Pedersen, tidl. direktør i Kræftens Bekæmpelse, er stoppet efter fem år på pinden.

I Medicinrådet skal Lisbeth Høeg-Jensen, sammen med den anden patientrepræsentant, Danske Patienters formand Morten Freill, sikre, at patienternes stemme bliver hørt i rådets beslutninger.
 - Jeg er meget glad for at være blevet valgt som én af de to stemmer for patienterne i Medicinrådet – og glæder mig til at komme i gang med det vigtige arbejde, siger hun.

Stor erfaring at trække på
I forbindelse med arbejdet i Medicinrådet kan Lisbeth Høeg- Jensen trække på sine mange års erfaring inden for udarbejdelse af forskellige typer af nationale anbefalinger og kliniske retningslinjer på sundhedsområdet.

 Hun håber at kunne bidrage til, at Medicinrådet får belyst relevante patientperspektiver i sit beslutningsgrundlag – og at det bliver mere tydeligt for offentligheden på hvilken baggrund en beslutning er truffet.

-  At prioritere standardbehandlinger på tværs af forskellige patientgrupper er en nødvendig, men også svær opgave. Jeg vil derfor også arbejde for, at Medicinrådets beslutninger bliver så transparente som muligt, siger Lisbeth Høeg-Jensen.

Danske Patienters medlemsforeninger har udpeget chefkonsulent Lisbeth Høeg-Jensen som ny patientrepræsentant i Medicinrådet efter en indstillingsrunde.

Læs mere om Medicinrådets arbejde på rådets hjemmeside.