Skip navigation

Nyt vers i ’Feriesangen’ minder skoleelever om skygge, solhat og solcreme

Kræftens Bekæmpelses Solkampagne har fået lov til at tilføje et vers om solbeskyttelse til den populære feriesang ”Ferie, ferie, ferie”, som landets elever synger på sidste skoledag.

Illustration: Kræftens Bekæmpelse

Hvert år synger mange af landets skoler ”Feriesangen”, inden eleverne går på en velfortjent sommerferie. Dagen emmer af tradition, godt humør og forventningsfulde børn, mens der synges ”ferie, ferie, ferie”.

I år har sangen fået et lille ”tvist”, da Kræftens Bekæmpelses Solkampagne har fået lov til at tilføje et afsluttende vers til sangen. Verset handler om solbeskyttelse og formålet er, at huske alle på at undgå solskoldninger ved hjælp af de tre solråd: skygge, solhat og solcreme.

Det nye vers i feriesangen kan synges som et femte og sidste vers i den populære feriesang. Illustration: Kræftens Bekæmpelse

Peter Dalum, der er projektchef i Kræftens Bekæmpelses Solkampagne, håber, at alle landets skoler vil tage det nye vers til sig og synge den nye udgave af sangen på sidste skoledag d. 24. juni, så budskabet om solrådene kan spredes til alle landets børn.

-Hvis vi sender alle skolebørn på sommerferie med en musikalsk reminder om at huske solbeskyttelse, håber vi, at de gode solråd bliver en del af hele familiens ferie - uanset om den holdes i Danmark eller sydpå, siger Peter Dalum.

Solbeskyttelse forebygger solskoldninger og modermærkekræft
Hvis vi solbeskytter os, når uv-indekset er 3 eller derover, undgår vi solskoldninger, der er smertefulde her og nu, og som øger risikoen for hud- og modermærkekræft på den lange bane. Ni ud af ti tilfælde af hud- og modermærkekræft kan undgås, hvis vi omgås solen med omtanke og undgår solariebrug.

Gratis materialer til skolerne!
Vi har gjort det nemt for lærerne at sende børnene på sommerferie med feriesangen og de gode solråd. Vi har produceret en karaokeversion af feriesangen og lavet sangtekst og noder til print. De kan selvfølgelig også bruges af alle andre, der er i humør til sang og feriestemning.

Find materialet her:
Solkampagnens hjemmeside