Skip navigation

'Vi vil gerne give lidt tilbage'

Birthe og Thorkild Sønnichsen fra Sønderborg har valgt at betænke Kræftens Bekæmpelse i deres testamente. Det tog dem et par års tilløb til at få skrevet testamente, alt imens det altid lå og nagede i baghovedet. Det er en kæmpe lettelse nu at vide, at der er styr på det, og at der er helt klare linjer for, hvad der skal ske den dag, de ikke længere er her.

Birthe og Thorkild har valgt at testamentere til Kræftens Bekæmpelse. Birthe har selv haft brystkræft og ved derfor, hvor vigtigt det er at støtte forskning.

Birthe og Thorkild Sønnichsen på helholdsvis 72 og 76 år har boet hele deres liv i Sønderborg tæt på vand og skov. De har været gift siden 1975, har ingen børn og nyder i dag tilværelsen som folkepensionister efter et langt arbejdsliv fra deres lille andelshus med have omgivet af gode naboer og venner.

De havde længe talt om at få oprettet et testamente, men kunne ikke helt få taget sig sammen til at tage hul på det.

- Vi vidste ikke helt, hvordan vi skulle gribe det an. Det lå og ulmede i vores baghoveder et par år, før vi fik gjort noget ved det. En dag skulle det altså bare være, for man ved jo ikke, hvordan i morgen ser ud, fortæller Birthe.

Kræftsagen spiller en særlig rolle

Birthe og Thorkild har aldrig selv fået børn, så de har valgt at betænke deres tre nevøer og niece i deres testamente. Den ene nevø er desuden blevet udpejet som bobestyrer og har fået en fremtidsfuldmagt, ligesom de har fået lavet fremtidsfuldmagter på hinanden. Parret har desuden valgt at betænke Kræftens Bekæmpelse i deres testamente. Det er ikke tilfældigt, at det netop er kræftsagen, pengene skal gå til.

- Kræft er en forfærdelig sygdom, som rammer alt for mange mennesker. Det var vigtigt for os at støtte forskningen. Det er jo igennem forskning, at man kan hjælpe mange. Det koster frygteligt mange penge at forske, og jeg har jo selv haft glæde af det. Så det er vigtig for os, at vi kan være med til at gøre en forskel, siger Birthe.

Læs hele Birthe og Thorkilds historie:

'Vi vil gerne give lidt tilbage'

Birthe og Thorkild har valgt at testamentere til Kræftens Bekæmpelse. Birthe har selv haft brystkræft og ved derfor, hvor vigtigt det er at støtte forskning.