Skip navigation

Hun har planlagt sin egen begravelse

Anja får som 37-årig konstateret brystkræft. Desværre viser det sig, at sygdommen er gået i knoglerne og er blevet kronisk. Som en del af sin proces har hun planlagt sin egen begravelse, valgt et gravsted og forudbetalt pleje for de næste 20 år. Det giver hende ro til at fokusere på det positive i livet, så hun kan nyde den dyrebare tid med sin sammenbragte familie.

Privatfoto

I november 2020 ligger Anja Rosengren på sofaen og ser film med sin mand. Helt tilfældigt mærker han et hårdt område i hendes bryst. Anja tror først, hun har slået sig, men går tre dage senere til lægen stærkt tilskyndet af sin mand. Lægen synes, han kan mærke en knude og sender Anja videre i et kræftpakkeforløb. 

- Jeg brød helt sammen. Hvorfor skulle jeg få kræft som 37-årig? Og hvad skulle der ske med mine børn? Den første tid var rent kaos – jeg var enormt ked af det og snakkede meget med alle mulige og fortalte den samme historie igen og igen. Det blev simpelthen for hårdt. Derfor oprettede jeg en Instagramprofil, hvor jeg skrev dagbog, så mine omgivelser kunne følge med der, fortæller Anja. 

Det viser sig, at Anja har triple-negativ brystkræft, en særlig aggressiv type kræft. Knuden i brystet er rimelig stor, og planen bliver derfor at prøve at skrumpe den med kemoterapi inden en operation. Anja får på ni uger to forskellige kemokure, men desværre kun med begrænset effekt. Brystet skal fjernes. 

Læs hele Anjas historie: 

Anja har planlagt hele sin egen begravelse