Skip navigation

Familiefædre i læderveste samler ind til Knæk Cancer

En gang om måneden trækker Søren i lædervest og sætter sig op på sin Puch Maxi med kurs mod klubhuset i Sønderborg. Det månedlige klubmøde er helligt for Søren og de 42 andre medlemmer af Æ Als Knejte. De 43 ’knejte’, der til dagligt er familiefædre, har alle det til fælles, at de ejer en knallert fra før 1995 og en lædervest. Sammen samler de ind til Knæk Cancer. Flere af mændene har som Søren haft kræft tæt inde på livet, og det er derfor en vigtig sag for dem at støtte.

I Sønderborg har en knallertklub gang i en kreativ indsamling til fordel for Knæk Cancer, som indtil videre har samlet over 42.000 kr. ind. Søren Ulriksen på 51 år er medlem af Æ Als Knejte, som knallertklubben hedder. Knæk Cancer er en vigtig sag for Søren. Så vigtig, at han har et Knæk Cancer logo tatoveret på håndleddet.

Familiefar i lædervest

For at forstå, hvordan Søren fandt sin vej ind i en knallertklub, skal vi skrue tiden tilbage til sommeren 2020. Her tager hans liv nemlig et skarpt sving. Sørens kone Hanne finder en knude i sit bryst, mens hun står under bruseren. Efter lidt tid, hvor hun har gået med bekymringerne selv, bryder hun helt sammen. Søren tager med Hanne til lægen – og som frygtet får hun konstateret brystkræft. Et hårdt år følger med operation, kemo og stråler, som også tager psykisk hårdt på ægteparret og deres to døtre. Heldigvis bliver Hanne erklæret kræftfri året efter, i sommeren 2021. Og hun har det godt i dag.

Læs historien om Sørens vej ind i knallertklubben og klubbens indsamling til Knæk Cancer her:

Familiefædre i læderveste samler ind til Knæk Cancer