Skip navigation

Frivillige indsamlede 35 mio. til kræftsagen: - Jeg er dybt taknemmelig

Takket være stor opbakning fra befolkningen blev der samlet 35 mio. ind til kræftsagen ved årets Landsindsamling. - Jeg bliver ganske overvældet over det flotte resultat, siger Helen Bernt Andersen, formand i Kræftens Bekæmpelse.

Foto: Tomas Bertelsen

Tusindvis af frivillige i hele landet hev 16. april tre timer ud af kalenderen for at samle ind til forskning i kræft, forebyggelse og støtte til de mange tusind mennesker, der hvert år bliver ramt af kræft.

Kræftens Bekæmpelses årlige Landsindsamling fortsatte herefter digitalt en uge frem, og nu kan foreningen endelig præsentere et endeligt indsamlingsresultat: 35 mio. blev der samlet ind til kræftsagen.

- Jeg bliver ganske overvældet over det flotte resultat, og jeg er dybt taknemlig for befolkningens støtte til alle, der er ramt af kræft. Kræftens Bekæmpelses arbejde ville ganske enkelt ikke være muligt uden den store folkelige opbakning, siger Helen Bernt Andersen, der er formand i Kræftens Bekæmpelse.

’Mange var hjemme’
Helen Bernt Andersen var selv på gaden med den hvide indsamlingsbøtte i hånden og havde allerede på dagen indtrykket af, at foreningen kunne se frem til et flot resultat. Nu glæder hun sig over, at hendes mavefornemmelse bliver bekræftet.

- Det var en rigtig fin dag med mildt forårsvejr, hvor rigtig mange var hjemme til at tage pænt imod os. Overalt blev jeg mødt af masser af varme og smil, og da jeg var færdig med ruten, kunne jeg godt mærke, at min bøtte var blevet tung. I år mærkede jeg en iver for at donere, der var endnu større end tidligere, siger hun og tilføjer:

- Der skal lyde en dybfølt tak til indsamlingslederne, der har fået alt det praktiske ved Landsindsamlingen til at fungere, og til de mange frivillige, der har brugt søndagen på at samle ind. Uden jeres indsats kunne Landsindsamlingen ikke lade sig gøre.

Cirka 15.000 samlede ind
En endelig opgørelse viser, at omkring 15.000 frivillige indsamlere deltog i Landsindsamlingen 16. april, hvilket er cirka samme antal som ved sidste års indsamling.

Alligevel lykkedes det frivillige i hele landet at indsamle et endnu højere beløb end i 2022, hvor det endelige resultat endte på 33 mio.

Igen i år var det muligt at oprette eller støtte digitale indsamlinger via Facebook eller Indsamling.dk, og der blev oprettet i alt 1.878 digitale indsamlinger.

Selvom både det fysiske og digitale indsamlingsresultat nu er blevet gjort endeligt op, kan det fortsat nå at stige endnu mere. Det skyldes, at indbetalinger fra girokort eller bankoverførsler stadig kommer ind.

Du kan allerede nu melde dig som indsamler til næste års Landsindsamlingen 7. april 2024:

 Meld dig som indsamler i 2024