Skip navigation

Her er de nye medlemmer af Kræftens Bekæmpelses Hovedbestyrelse

4 nye medlemmer blev valgt, og 6 medlemmer blev genvalgt til Kræftens Bekæmpelses Hovedbestyrelse ved foreningens årlige repræsentantskabsmøde 6.-7. maj i Kolding.

300 frivillige fra Kræftens Bekæmpelse brugte den sidste officielle Bededags-weekend den 6.-7. maj til repræsentantskabsmøde i Kolding. Foto: Kræftens Bekæmpese

Omkring 300 frivillige fra Kræftens Bekæmpelse brugte den sidste officielle Bededags-weekend i danmarkshistorien på blandt andet at debattere, hvordan civilsamfundet og frivilligt arbejde kan være med til at bygge bro og løfte et sundhedsvæsen i forandring.

Ud over at lægge retningen for Kræftens Bekæmpelses fremtidige arbejde, var et at de vigtigste punkter på dagsordenen det årlige valg til hovedbestyrelsen.

Hovedbestyrelsen fik 4 nye medlemmer, imens 6 hovedbestyrelsesmedlemmer opnåede genvalg.

Pilgaard genvalgt som vicepræsident

Derudover besluttede repræsentantskabet lørdag eftermiddag at genvælge den folkekære tv-vært Hans Pilgaard som vicepræsident for Kræftens Bekæmpelse for endnu en tre-årig periode.

- Jeg er både stolt, glad og meget ydmyg over den opgave, som jeg har fået betroet. Jeg har ikke taget for givet, at jeg ville blive genvalgt, sagde Hans Pilgaard efter genvalget.

Hans Pilgaard blev valgt som vicepræsident i 2019, og han var den eneste af præsidiets tre medlemmer, der var på valg i år.

Samme forretningsudvalg

Hovedbestyrelsen har nedsat et forretningsudvalg, som består af formanden og næstformanden for hovedbestyrelsen samt fem medlemmer valgt af og blandt hovedbestyrelsens medlemmer. Der er ingen forandringer i forretningsudvalgets sammensætning.

Se medlemmerne af forretningsudvalget på cancer.dk: 

Forretningsudvalget

Hovedbestyrelsen består af 30 medlemmer, hvoraf 28 er valgt af repræsentantskabet. To medlemmer er valgt af Kræftens Bekæmpelses medarbejdere. Det er ikke alle hovedbestyrelsesmedlemmer, der er på valg hvert år.