Skip navigation

I dag samler frivillige helte ind til kræftsagen

Flere end 12.000 frivillige går i dag på gaden for at samle ind til Kræftens Bekæmpelses Landsindsamling. Er du ikke hjemme, kan du stadigvæk støtte via sms, MobilePay, bankoverførsel eller digitale indsamlinger.

Foto: Holly productions.

Fra klokken 10.00 vil frivillige indsamlere i hele landet gå på gaden for at samle ind til forskning i kræft, forebyggelse og støtte til mennesker ramt af kræft.

Flere end 12.000 går på gaden for at samle ind til kræftsagen, og Kræftens Bekæmpelses formand, Helen Bernt Andersen, håber, at befolkningen igen i år vil tage godt imod de frivillige indsamlere og støtte den vigtige sag.

 - Landsindsamlingen er en helt særlig dag, som jeg altid ser utroligt meget frem til. Det er en dag, hvor befolkningen står sammen og viser sin støtte og opbakning til alle kræftpatienter og pårørende, siger hun.

Vi kan alle være helte
Under overskriften ’Vi kan alle være helte’ hylder Kræftens Bekæmpelse i år de frivillige indsamleres store indsats ved Landsindsamlingen. For uden deres engagement ville indsamlingen ikke være mulig, forklarer Helen Bernt Andersen.

 - Der er rigtig mange gode måder at bruge sin søndag på, og jeg er dybt taknemmelig over, at så mange vælger at bruge tre timer på at gøre en forskel for mennesker, der er ramt af kræft, og at endnu flere støtter kræftsagen med et økonomisk bidrag, siger hun.

I 2022 var omkring 2.000 frivillige indsamlingsledere og hjælpere og ca. 15.000 frivillige indsamlere med til at samle næsten 33 mio. kr. ind ved Landsindsamlingen. I gennemsnit blev der indsamlet 1.600 kr. pr. bøtte, så hver enkel indsamler gør en stor forskel.

Din støtte nytter
De penge, der kommer ind til Landsindsamlingen, går til Kræftens Bekæmpelses vigtige arbejde med at yde gratis rådgivning og støtte til patienter og pårørende, til forskning og forebyggelse.

Overskuddet fordeles med 61 pct. til forskning, 18 pct. til patientstøtte, 18 pct. til forebyggelse og tre pct. til administration. Kun tre procent af Kræftens Bekæmpelses indtægter stammer fra det offentlige.

 Derfor er foreningen dybt afhængig af dig og andre, der vælger at støtte sagen, og som på den måde er med til at sikre, at færre får kræft, at flest muligt overlever kræft, og at mennesker ramt af kræft får et godt liv med eller efter kræft.

Støt som du vil
Hvis du ikke er hjemme, eller foretrækker at donere digitalt, er der masser af muligheder for at støtte alligevel.  Du kan blandt andet støtte via sms ved at sende sms KB50, KB150 eller KB200 til 1422, så støtter du med henholdsvis 50 kr., 150 kr., eller 200 kr.

Du kan også støtte med et valgfrit beløb via MobilePay til 45 65 00, betalingskort eller det girokort, der bliver efterladt i din postkasse, hvis du ikke er hjemme.  

Endelig er det igen i år muligt at oprette en digital indsamling enten via Facebook eller via indsamling.dk.

Opret eller støt en indsamling på indsamling.dk

Opret din egen digitale indsamling på Facebook