Skip navigation

Kræftens Bekæmpelse til Folkemødet med stor, blomstrende vagina

Under årets demokrati-fest i Allinge kan man hos Kræftens Bekæmpelse tage selfies i en helt særlig installation, der skal minde om vigtigheden af at gå til tjek for livmoderhalskræft. Mød også skuespiller Esben Dalgaard, oplev kræftforsker Anne Tjønneland – og meget mere.

Foto: Lise Bondesen

Kommer du forbi Kræftens Bekæmpelses telt til Folkemødet i Allinge, kan du forevige dig selv i en stor vagina i blomster og tyl. Og selvom det nok kan få nogen til at trække på smilebåndet, er der alvor bag installationen.

Den skal minde kvinder om at gå til de regelmæssige tjek for livmoderhalskræft, som man bliver inviteret til, fra man fylder 23 år.  Ved at blive undersøgt er det muligt at finde og behandle forstadier, inden de udvikler sig til kræft.

Installationen er lavet af STUDIO FLØR og this is E S P A C E i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og står overfor Kræftens Bekæmpelses telt i Skomagerstræde, stadeplads N1. 

- Vi håber, at mange vil kigge forbi og hjælpe deres medsøstre med at huske den vigtige undersøgelse. Det gør de ved at tage en selfie ved den blomstrende vagina og sende billedet ud på Instagram med ordene #erdernogetduharglemt, siger forebyggelseschef i Kræftens Bekæmpelse Mette Lolk Hanak.

Kom og vær med!

Kræftens Bekæmpelse kommer til Folkemødet med et spækket program, som byder på livlige debatter, ærlige talks, kreative begivenheder og arrangementer, der maner til eftertanke.

Light eller sukker?

Der bliver rift om pladserne i teltet, når Anne Tjønneland har en samtale med Politikens sundhedsredaktør Lars Igum Rasmussen.

Anne Tjønneland er kræftlæge, professor og forskningsleder hos Kræftens Bekæmpelse, og hun skal med Lars Igum tale om den nyeste viden om kostens betydning for helbredet. Må vi spise brød til? Er light sodavand et bedre valg end den med sukker? Svarene får du fredag kl. 14 i teltet på stadeplads N1.

Det er også her hos Kræftens Bekæmpelse, de yngste gæster på Folkemødet (og alle andre) alle dagene kan lave de populære og gratis uv-armbånd med perler, der tager farve i solen. Man kan desuden få sig en ’snyde-tatovering’ med et budskab om en røgfri fremtid.

Torsdag (kl. 11 og 16.30) og fredag (kl. 9 og 13) er muligt at få sine modermærker tjekket, hvilket plejer at være en meget besøgt aktivitet, så mød op i god tid.

Særlig stafet 

På Folkemødet laver Kræftens Bekæmpelse en særlig version af ’Stafet For Livet.’ Det er en holdaktivitet på op til et døgn, hvor deltagerne går eller løber sammen for at fejre livet og fællesskabet, men også for at mindes dem, man har mistet til kræft – og give håb til dem, der har kræft.

Stafetten i Allinge varer 24 minutter og er en spadseretur for alle, der har lyst til at gå med. Den finder sted lørdag kl. 10. Fra Kræftens Bekæmpelse deltager bl.a. TV-vært og vicepræsident i foreningen Hans Pilgaard, adm. direktør Jesper Fisker og formand Helen Bernt Andersen. Afslutningsvis holdes der et minuts stilhed.

Kendte på scenen 

Den folkekære TV-vært Hans Pilgaard kan du også møde, når han lørdag kl. 13 i Kræftens Bekæmpelses telt har en samtale med skuespilleren Esben Dalgaard.  

Esben Dalgaard er uhelbredeligt syg af modermærkekræft i stadie 4 og har været gennem flere behandlingsforløb. I samtalen med Hans Pilgaard vil han åbenhjertigt fortælle om, hvad sådan en diagnose har gjort ved hans syn på livet.

Læs stort interview med Esben Dalgaard:

"De små øjeblikke betyder alt"

Der er mange flere events hos Kræftens Bekæmpelse, der har inviteret en lang række patientforeninger og sundhedsaktører til at være med på scenen samt i og uden for teltet.

Læs mere om Folkemødet:

Folkemødet 2023