Skip navigation

Kræftsyge Jeanette kunne ikke få fred fra jobcenteret: - Det lagde et stort psykisk pres

Jobcenteret blev ved med at henvende sig under Jeanettes kræftbehandling og rehabilitering. Og da hun endelig vendte tilbage til sit arbejde, blev hun indkaldt til jobafklaringsmøde. I dag frygter hun, at kampen mod systemet har begrænset hendes rehabilitering.

Privatfoto

Første møde med jobcenteret var ikke nogen rar oplevelse, men i det mindste kunne hun nu få fred til at fokusere på at få det bedre og starte i kemobehandling to uger senere, tænkte Jeanette.

Men allerede den 20. december, kun seks dage efter første møde på jobcenteret, blev hun ringet op igen af en ny sagsbehandler.

- Jeg lå ude på OUH til en nyrescanning og en masse andre undersøgelser for at se, om min krop kunne tåle kemoterapien, da telefonen ringede. I røret fortalte en ukendt stemme, at det er vigtigt, at man følger reglerne, og at min arbejdsplads risikerede at få frataget refusionen, hvis jeg ikke dukkede op til møderne. Jeg forklarede, at jeg lige havde været til et møde, og at der måtte være sket en fejl, men jeg havde ikke en oplevelse af, at det gjorde indtryk, siger hun.

Læs hele Jeanettes historie her:

Kræftsyge Jeanette kunne ikke få fred fra jobcenteret: - Det lagde et stort psykisk pres