Skip navigation

På cykel fra Hedensted til Hamborg for kræftsagen

I dag den 29. juni cykler 11 mænd afsted fra Hedensted i det sydøstlige Jylland og sætter kursen mod Hamborg for at samle ind til kræftsagen.

Du kan følge cykelholdets tur til Hamborg via deres Facebook-gruppe, hvor de sender live og har konkurrencer hver dag. Foto: Privat

Turen går godt nok sydpå. Og deltagerne bruger feriedage på at tage af sted. Men derudover er der ikke meget badeferie over turen, når 11 mænd sætter sig i sadlen og cykler hele vejen fra Hedensted til Hamborg for at samle ind til Kræftens Bekæmpelse.

I alt har cykelholdet fra Hedensted sat tre dage af, fra torsdag den 29. juni til lørdag den 1. juli, til at køre en omkring 410 kilometer lange rute til Tysklands næststørste by.

På førstedagen kører holdet med navnet 'Cykel For Livet' til Flensborg. På andendagen cykler holdet videre til Travemünde, og på tredjedagen kører cykelholdet til endedestinationen i Hamborg. 

Cykelholdet kørte for to år siden i 2021 Danmark rundt for at samle ind til Kræftens Bekæmpelse og fik dengang samlet mere end 110.000 kroner ind.

Det fortæller Mikkel Lindhardt, der med sine 27 år er blandt de yngste på holdet. Han glæder sig til at komme afsted for anden gang i kræftsagens tjeneste.

- Vi har en mand på holdet, som har haft kræft og var tæt på ikke at overleve. Han er kræftfri i dag. Han er også den ældste af os, siger han og fortæller, at hans egen far på 55 år også er med på cykelholdet. Derudover er de en del unge mænd i slutningen af 20’erne og starten af 30’erne.

Har kræft inde på livet
Oprindeligt ville holdet gerne have kørt til Paris lige som Team Rynkeby, men under corona blev der sat en kæp i hjulet for det. Derfor blev deres første tur Danmark rundt på en uge i 2021.

- Det var megasjovt og en rigtig social tur. Siden har mange fået børn og får ikke trænet så meget, så i år har vi kortet turen lidt af, siger Mikkel Lindhardt og uddyber, hvordan teamet blev enige om at samle ind til kræftsagen.

Følg og støt turen på Facebook
Der vil dagligt være konkurrencer, hvor alle der donerer over et givent beløb til Kræftens Bekæmpelse, deltager i lodtrækningen om præmier, som for eksempel kan være gavekort fra sponsorer.

Hvis du vil følge cykelholdets tur, kan du melde dig ind i deres Facebook-gruppe her. Det er også her, du dagligt kan finde konkurrencer med præmier fra cykelholdets sponsorer.

Du kan også støtte cykelholdets indsamling til Kræftens Bekæmpelse her.

- Vi snakkede sammen om, at det nok var kræften, som der er flest, der har haft inde på livet. Vi har alle en bedsteforælder, en moster eller en ven, der har været ramt af kræft. Det handler mest af alt om, at det er noget, vi alle er berørte af, siger han.

Cykelholdet har hjælpebil med to ekstra mænd, der fungerer som ’soigneur’ og sørger for forplejning, og at ingen går helt sukkerholde undervejs.

Derudover laver mandskabet i bilen live-dækning på facebook og droneoptagelser, så sponsorer og støtter kan følge med i cykelholdets tur ned igennem grænselandet.