Skip navigation

Pia planlagde sin egen begravelse: Nu hjælper terapi på livet med senfølger

Pia Høg lever med invaliderende senfølger efter behandling for tarmkræft. Men gruppeterapi med andre kvinder i samme situation har hjulpet hende til at føle, at hun er god nok, selvom hun ikke længere kan leve livet på fuldt blus.

Foto: Frej Bramming

I en lejlighed i Odenses gamle bydel sad 49-årige Pia Høg på en firbenet ottoman og kiggede ud ad vinduet ned på den brostensbelagte gade. Hun var træt helt ind til knoglerne og havde stærke smerter efter en operation, og hverken søvn eller smertestillende medicin hjalp. 

På den anden side af gaden fik hun øje på en and, der pjaskede rundt i en vandpyt. Da hun havde iagttaget den nøje i en times tid, fløj den væk og efterlod Pia med en åbenbaring omkring hendes eget sygdomsforløb.

- Det lignede, at anden legede og havde en fest i den lille vandpyt. Inden jeg blev syg, havde jeg et hav af muligheder, men nu havde jeg pludselig kun en vandpyt. Men ligesom anden, skulle jeg sørge for at have en fest i den vandpyt, siger Pia, der kort forinden havde fået bortopereret den nederste del af sine ene lunge, efter at kræften i hendes tyktarm havde spredt sig.

Læs hele Pias historie her: 

Pia planlagde sin egen begravelse: Nu hjælper terapi på livet med senfølger