Skip navigation

Rekordmange byer holder Tænd Et Lys

Hele 16 byer landet over holder Tænd Et Lys under Knæk Cancer i uge 43. Vær med, når vi tænder lys for dem, vi har mistet og dem, der er ramt af kræft.

Kræftrådgivningen i København lagde sidste år gårdhave til den stemningsfulde lysceremoni Tænd Et lys. I år kan lysceremonien opleves hele 16 steder i landet.

Traditionen tro afholdes der lysceremonier over hele landet i uge 43 i forbindelse med Knæk Cancer, og i år har hele 16 byer meldt sig til at afholde den bevægende og smukke lysceremoni. Det er frivillige fra Stafet For Livet, der står bag ceremonierne, og igen i år håber Karen Balck Sørensen, der er projektleder for Stafet for Livet, på et stort fremmøde:

- I år har rekordmange byer meldt sig til at afholde lysceremonier. Det er simpelthen så positivt, og jeg håber, der kommer rigtig mange mennesker for at tænde lys. Lys er jo lig med håb, og håbet er, at vi en dag vinder over kræften. Samtidig tænder vi også lys for dem, vi har mistet for at vise, at de ikke er glemt, fortæller Karen Balck Sørensen.

Det er gratis at deltage, og for 50 kroner kan du tegne eller skrive en personlig hilsen på de smukke lysposer, der vil blive tændt, når mørket falder på.

16 byer over hele landet tænder lys

Herunder kan du se, hvor der bliver afholdt lysceremonier. Du kan klikke ind på de forskellige byer og se hvad tid og hvor præcist ceremonien bliver afholdt. I mange byer er der planlagt koncerter og taler i forbindelse med lysceremonien.

I 6 af byerne arrangerer de frivillige fra Stafet For Livet ceremonien i samarbejde med den lokale kræftrådgivning eller lokalforeningen - eller begge dele. 

Donér 50 kr. til en lyspose, hvis du ikke kan deltage

Hvis du ikke har mulighed for at deltage i én af lysceremonierne, så kan du stadig vise din støtte ved at tænde en lyspose online, hvor det er muligt at skrive en personlig hilsen. Den kan så blive sat op i en by efter dit ønske eller vises online. 

Find online lysposer her:

Tænd en lyspose

Se hvad pengene fra Knæk Cancer går til og hvordan du støtter.

 Knæk Cancer