Skip navigation

Familien Haunstrup samler ind digitalt: Fordi alle børn fortjener en mormor

Konceptet for familien Haunstrups indsamling er enkel: Brug dit netværk!

Sidste år indsamlede familien i alt 15.090 kr.

I en snak under aftenputningen udbryder 7-årige Karl Anker: 

- Man er da mærkelig, hvis man ikke samler ind, kræft kan jo ramme alle! 

Line Haunstrup kan kun erklære sig enig med sin søn. Netop derfor har hun sammen med resten af familien igen i år oprettet en digital indsamling i forbindelse med Kræftens Bekæmpelses landsindsamling. 

- Alle dryp efterlader ringe i vandet. At oprette en digital indsamling er en nem måde at være den dråbe i vandet. Kast jer ud i det. Det vigtigste er ikke det endelige beløb, men at man gør det, man har energi og overskud til – mange bække små, gør en stor å, lyder opfordringen fra Line til andre med tid og lyst til at støtte landsindsamlingen den 7. april 2024.  

- Man er da mærkelig, hvis man ikke samler ind, kræft kan jo ramme alle, udbryder Karl Anker

Alle børn fortjener en mormor

Det er ikke et tilfælde, at familien samler ind for lige netop Kræftens Bekæmpelse. For 3 år siden mistede børnene både deres mormor og farmor indenfor 1 år. Lines mor, som havde haft brystkræft gennem 14 år, og Dennis’ mor, der blev ramt af en tumor i hjernen. 

- Et kæmpe tab af to vigtige nøglepersoner for os og for vores børn, som havde et tæt forhold til dem begge, fortæller Line:

- I mange år sagde vi farvel til min mor af flere omgange. På et tidspunkt var meldingen fra lægerne, at hun højest havde 36 uger tilbage. Derfra levede hun i fem år mere, fordi der hele tiden kom nye behandlinger. Forskningen er årsag til, at vores børn nåede at lære hende at kende. Inge Marie var kun 2,5 år, men storebror Karl Anker husker hende tydeligt. Det er jeg så evigt taknemmelig for. 

Mottoet for familiens indsamling er derfor ’Fordi alle børn fortjener en mormor’

- Hvis vi kan rejse flere penge til bl.a. forskningen og derigennem til, at flere børnebørn kan kramme lidt længere tid med deres mormødre og farmødre, så giver det hele lidt mere mening igen, fastslår Line.  

Mormor døde efter 14 år med brystkræft

Nyt perspektiv 

Det svære farvel til Lines mor i november 2020 blev også starten på noget nyt. Den lille familie levede ellers en helt almindelig hverdag, som flest kender den: Fuldtidsjobs, børn i institutioner, madpakker, hus, have - og alt derimellem. 

Men 14 år som nære pårørende gav dem modet til at tage et anderledes valg for familielivet. 

- For noget begyndte at føles helt forkert. Det var ikke længere rart at aflevere børnene i institutioner og vide, at vi gik glip af dem i de fleste af deres vågne timer, fortæller Line 

Line og Dennis sagde derfor deres jobs op for at gøre den fælles interesse for sejladsen til en livsstil. De flyttede ombord på deres sejlbåd, som de har opkaldt efter mormor, og stævnede ud fra Odense Havn med kursen mod Middelhavet i sommeren 2021. 

- Når man har levet så længe med en frygt for, at livet slutter for én, man holder af, så sætter det tingene i perspektiv. Det vigtigste blev for os at bruge tid på at være sammen med vores børn - og på alt det, der betyder noget, fortæller Line. 

Efter 14 måneder på båden satte familien kursen tilbage mod Danmark. Undervejs har de på Instagram delt ud af hverdagen på båden. Det er der kommet et kærligt fællesskab ud af, der hedder @sejlskibetmormor. 

Farmor døde for 3 år siden af en tumor i hjernen

Kun fantasien sætter grænser 

Når man opretter en digital indsamling, er det kun fantasien der sætter grænser for, hvordan indsamlingen skal foregå. Om man vil sælge hjemmelavede perlearmbånd, lave en pantindsamling eller række ud til sit netværk, står en frit for. 

For familien Haunstrup var det helt naturligt at række ud til deres virtuelle fællesskab. Samtidig fik Line en ide til at udvide konceptet en smule: Sælg ud af garderoben! 

- Sidste år rakte jeg derfor ud til vores lokale secondhand-butik, for at høre dem om de ville donere en stand til mig i den gode sags tjeneste. Det ville de gerne! Sammen med Karl Anker gjorde jeg standen klar og gjorde det klart, at al salg ville gå til Kræftens Bekæmpelse. Da mit tøj tyndede ud, opfordrede jeg vores følgere til at donere noget tøj og på den måde holdt vi gang i salget, fortæller Line.

I 2023 indsamlede familien i alt 15.090 kr. Nu skal succesen gentages! 

Vi kan alle være helte

Meld dig som indsamler til Landsindsamlingen 7. april