Skip navigation

Rejsegilde for ny Kræftrådgivning i Odense

Det store byggeri til kræftpatienter og pårørende ved det nye OUH er i fuld gang.

Så langt er byggeriet af den nye kræftrådgivning på Hospitalsringen 57 kommet. Inspirationen til arkitekturen kommer fra den klassiske, danske trelængede gård. C. C. Contractor
Så langt er byggeriet af den nye kræftrådgivning på Hospitalsringen 57 kommet. Inspirationen til arkitekturen kommer fra den klassiske, danske trelængede gård. C. C. Contractor

6. marts 2024 afholdes rejsegilde for den nye Kræftrådgivning i Odense, som med sine 1400 m2 bliver den største af Kræftens Bekæmpelses 12 kræftrådgivninger.

Den nye placering på Hospitalsringen skal sikre kræftpatienter og pårørende nem adgang til rådgivning og støtte i fremtiden, når kræftbehandlingen samles på Odense Universitetshospital.

- Vi ved, at flere bruger vores rådgivningstilbud, hvis de ligger tæt på kræftbehandlingen.  Derfor flytter vi med herud, når kræftbehandlingen samles på det nye OUH, siger Jesper Fisker, direktør i Kræftens Bekæmpelse.

I den nye kræftrådgivning kan kræftramte få gratis rådgivningssamtaler, deltage i grupper, aktiviteter og fællesskaber, og som noget nyt flytter hospitalets ’Klinik for Senfølger til Kræft’ og ’Palliativt Team Fyn’ med. Det er første gang, at så mange fagligheder samles under samme tag i regi af Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivninger.

- Det er en stor gevinst for kræftpatienter og pårørende, at vi samler senfølgeklinik og palliative team under samme tag som vores rådgivningstilbud og aktiviteter. Vi glæder os utrolig meget til samarbejdet, siger Jesper Fisker, direktør i Kræftens Bekæmpelse.

Det smukke hus begynder at tage sin form, og det bliver uden tvivl et fantastisk frirum til kræftpatienter og pårørende
Jesper Fisker, direktør i Kræftens Bekæmpelse

Den kommende kræftrådgivning er bygget efter principperne om helende arkitektur og er inspireret af den klassiske, danske trelængede gård. Til den ene side får kræftpatienter og pårørende udsyn til hospitalet - og til den anden side den grønne natur. 

- Det smukke hus begynder at tage sin form, og det bliver uden tvivl et fantastisk frirum til kræftpatienter og pårørende i en svær tid med kræft. Her kan man være både tæt på hospitalet og tæt på naturen i en arkitektur, der skaber ro og tryghed, siger Jesper Fisker, direktør i Kræftens Bekæmpelse.

Det nye OUH er bygget ud fra en vision om at skabe sammenhæng i behandlingen af vores patienter
Torben Hedegaard Jensen, direktør på Odense Universitetshospital

Den tætte sammenhæng mellem kræftafdelingerne og Kræftens Bekæmpelse glæder også Torben Hedegaard Jensen, direktør på Odense Universitetshospital.

- Det nye OUH er jo bygget ud fra en vision om at skabe sammenhæng i behandlingen af vores patienter – og det tror vi på, at det nye tætte naboskab mellem vores kræftafdelinger og Kræftens Bekæmpelse er med til at understøtte. 

- Vi var så heldige, at nogle af vores klinikere blev inviteret med i designprocessen og vi har fået en unik mulighed for at præge byggeriet ud fra de patientbehov, vi kender til – og det tror jeg på, bliver til gavn for patienterne, siger Torben Hedegaard Jensen, direktør på Odense Universitetshospital.

Den kommende kræftrådgivning i Odense er tegnet af Claus Pryds Arkitekter og opføres på Hospitalsringen 57. 

Kræftens Bekæmpelse har 12 store kræftrådgivninger tæt på de kræftbehandlende sygehuse. På landsplan tilbydes gratis rådgivning over 40 steder i hele landet.

Få rådgivning og mød andre

Rejsegildet finder sted:

Onsdag 6. marts 2024, kl. 13.00-14.30 på Hospitalsringen 57.

Taler på dagen:

  • Jesper Fisker, direktør i Kræftens Bekæmpelse
  • Claus Pryds, arkitekt i Claus Pryds Arkitekter
  • Jørn From, entreprenør i C.C. Contractor

Journalister er velkomne – kontakt Didder Oppermann på 21151331 – biropp@cancer.dk.