Spring navigation over

Vægtløs 1:4 - Glem kalorierne - ultraforarbejdede fødevarer

Grundene til, at man får overvægt er mange og komplekse - det er ikke noget, man vælger. Sammen med landets fremmeste forskere dykker vi ned i området i den nye podcast-serie 'Vægtløs'.

Lyt til første afsnit af 'Vægtløs':

”Det handler om, hvad det er for nogle fødevarer, vi spiser. Vi skal have meget mere fokus på det – og så glem lidt kalorierne”

I første episode af 'Vægtløs' bevæger vi os ind i den forunderlige verden af ultraforarbejdede fødevarer sammen med seniorforsker Anne Tjønneland.

Vi finder ud af hvad ultraforarbejdede fødevarer er, og hvor afgørende en rolle de spiller i forhold til udviklingen af overvægt. Du bliver også klogere på den nyeste viden om kalorier, runder kort Napoleon og Hitler, og får styr på hvor meget sukker man egentligt må spise på en dag. 

Hør næste afsnit i serien

I andet afsnit af podcastserien 'Vægtløs'  kan du høre Seniorrådgiver hos DTU Fødevareinstituttet, Sisse Fagt, fortælle om hvordan pakke- og portionsstørrelser har ændret vores spisevaner markant: 

Ny podcast: Hvorfor får flere og flere overvægt

Læs mere om baggrunden for podcastserien 'Vægtløs', og få en lille forsmag på hvad episode 2 kommer til at indeholde.

Læs nyheden

Find mere viden om overvægt

Overvægt er en af tidens store samfunds- og sundhedsmæssige udfordringer. Overvægt har mange årsager, og det er ikke kun den enkeltes ansvar. Få viden om årsagerne og sammenhængen mellem overvægt og kræft.

Læs mere på Forebyg kræft