Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

- Lige der tænkte jeg: Nu får vi vendt udviklingen, nu skal vi redde liv!

08-06-2023
Louise Hougaard Loft er seniorprojektleder i Forebyggelse og oplysning i Kræftens Bekæmpelse Hver dag knokler næsten 700 medarbejdere og 30.000 frivillige for kræftsagen. En af dem er Louise Hougaard Loft. Hun var med på en helt speciel dag i et solfyldt lokale - hvor hun virkelig gjorde en forskel.

Kræftens Bekæmpelse til Folkemødet med stor, blomstrende vagina

08-06-2023
Foto af den store installation, der er skabt i lyserødt og rødt tyl og kunstige blomster i de samme farvenuancer. Billedet stammer fra Kgs. Nytorv, hvor installationen også har stået udstillet. Under årets demokrati-fest i Allinge kan man hos Kræftens Bekæmpelse tage selfies i en helt særlig installation, der skal minde om vigtigheden af at gå til tjek for livmoderhalskræft. Mød også skuespiller Esben Dalgaard, oplev kræftforsker Anne Tjønneland – og meget mere.

Få et smugkig i direktørens dagbog

08-06-2023
Ruten går fra Vatikanet til Christiansborg – med et smut omkring genbrugsbutikkerne på Sjælland og en ny kræftrådgivning i Nuuk. Følg med en uge i baghjulet på Kræftens Bekæmpelses administrerende direktør Jesper Fisker.

Kræftlinjen: Her ringer folk i deres livs krise

08-06-2023
Hvert år ringer tusindvis af danskere for at få hjælp og vejledning – eller måske bare for at få én at tale med. Vi har besøgt holdet bag Kræftlinjen.

Frivillighed er Oles kur mod sorg og ensomhed

06-06-2023
Frivillighed er Oles kur mod sorg og ensomhed Da Oles kone får konstateret kræft og dør få måneder efter, ramler Oles liv sammen om ørerne på ham. Sorg, savn og ensomhed fylder alt. Først da Ole starter som frivillig, får han livslysten tilbage.

Kræftens Bekæmpelse støtter kræftforskning med 104 millioner kr.

02-06-2023
Pengene fordeles på 50 nye forskningsprojekter. Det er blandt andet forskning i protonterapi, depression hos tidligere kræftpatienter, samt en kortlægning af nogle særlige kromosomforandringer og deres sammenhæng med blodkræft.

Jeg skal lære mig selv at kende igen

01-06-2023
ung pige med lyst pagehår i hospitalsseng Mens Sarah er i behandling, taber hun håret, svulmer op og går med stok. Alle kan se, hun er syg. I takt med at håret vokser ud, og hun mere og mere ligner sig selv, ånder omverdenen lettet op – alt er godt, Sarah er rask og skal ud at leve livet. Men inde i Sarah er der ikke godt. Hverken fysisk eller psykisk.

Stor ros til Nationalt Forskningscenter for Stråleterapi

01-06-2023
Nationalt Forskningscenter for Stråleterapi, der blev etableret med støtte fra Knæk Cancer i 2017, modtager stor ros i evaluering iværksat af Kræftens Bekæmpelse. Centret udfører fremragende forskning, som bidrager til bedre strålebehandling af kræftpatienter i hele Danmark.

Flertal ønsker røgen væk fra udeområder og arbejdspladser

31-05-2023
I anledning af World No Tobacco Day den 31. maj skyder partnerskabet Røgfri Fremtid en kampagne i gang, som sætter fokus på de mange ”lejligheder” til at ryge, der fortsat er i vores hverdag. Et flertal af danskerne er enige i, at flere steder skal være røgfri.

- Hvorfor er jeg ikke bare glad?

30-05-2023
Efter et voldsomt forløb med brystkræft er Stine endelig kræftfri. Hun føler, at hun burde være taknemmelig – men det er et svært sted at være, når både krop og psyke gør ondt.

Debat: Vores kommunikation skal skabe håb og omfavne alle kræftpatienter

30-05-2023
I Kræftens Bekæmpelse arbejder vi for, at ingen skal stå alene med kræft, og derfor vil vi også kunne favne forskellige behov. Det er en balancegang, som vi er yderst bevidste om, og som vi dagligt reflekterer over, når vi beslutter, hvad vi skal kommunikere om.

'Det er som en sky, der hænger over mig'

25-05-2023
Mads Holm Iversen For tre år siden fik Mads Holm Iversen diagnosen nyrekræft. Han var 46 år gammel og far til tre drenge. Heldigvis er han kræftfri i dag, og hans fremtidsudsigter er gode. Men ud af kræftforløbet er vokset et nyt problem: frygten for tilbagefald.

Kræftoverlevere får hjælp til at håndtere frygt for tilbagefald

25-05-2023
samtale Næsten alle, som har haft kræft, frygter tilbagefald. For hver femte er det så belastende, at det er ødelæggende for livskvaliteten. Kræftens Bekæmpelse støtter forskning, der skal lede til nye behandlingstilbud.

Kræftens Bekæmpelse gør opmærksom på vildledende markedsføring

25-05-2023
En udenlandsk webshop markedsfører sig på at donere penge til Kræftens Bekæmpelse ved salg af særlige bh’er, der angiveligt skulle mindske risikoen for brystkræft. Kræftens Bekæmpelse har intet samarbejde med shoppen, og man kan ikke forebygge brystkræft ved at bruge specielle bh'er.

208 undersøgelser blandt danske kræftpatienter: Markant social ulighed i alle aspekter af kræftforløbet

24-05-2023
Fotografi af mennesker, der går over en fodgængerovergang. Fotoet er i fugleperspektiv. Der er social ulighed i hele kræftforløbet. Det viser en opdateret udgave af Kræftens Bekæmpelses hvidbog ’Social ulighed i kræft i Danmark’. - Det er godt, at regeringen i den kommende Kræftplan V har fokus på ulighed i kræft, siger adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker.

Kræftens Bekæmpelse: Ny sundhedspakke giver håb til patienter

23-05-2023
Kræftplan V, flere penge til kræftområdet, tilskud til behandling af tandskader efter kræft og et pilotprojekt om screening for lungekræft. Det er blandt initiativerne i regeringens sundhedspakke. Kræftens Bekæmpelse hilser initiativerne velkommen.

Historisk lave tal: Kræftpatienter venter for længe på behandling

22-05-2023
Andelen af kræftpatienter, der blev behandlet til tiden i 2022, er det laveste, siden man begyndte at måle på det i 2013, viser ny årsrapport. Det er foruroligende, og der skal investeres massivt på kræftområdet for at rette op, mener Kræftens Bekæmpelse.

Forskere har opdaget skjult mekanisme, der kobler kræft og diabetes

22-05-2023
Insulinresistens er normalt noget, man forbinder med type 2-diabetes. Men nu har forskere opdaget det hos kræftpatienter, og det kan have betydning for, hvor hurtigt kræften spreder sig. Forskningen er støttet af Kræftens Bekæmpelse.

40.000 tulipaner til fordel for kræftsagen

17-05-2023
Mads Schall Holberg har uhelbredelig kræft og har fået hjælp i Kræftrådgivningen i Vejle. Nu har han igangsat en indsamling for at vise sin taknemmelighed.

Debat: Flere får senfølger efter kræft. Det kalder på en national indsats

17-05-2023
Hjælpen til de mange, der har senfølger efter kræft, er for tilfældig og uensartet. Der er behov for en national indsats med nye initiativer.

Vi har mærket på egen krop, hvor godt de penge er givet ud

16-05-2023
Hvert år sender Kræftens Bekæmpelse familier ramt af kræft afsted på familieweekender i hele landet. Her får familierne en tiltrængt pause fra hverdagens praktiske gøremål og møder andre i samme situation. Det kan kun lade sige gøre på grund af arvedonationer. Vi var med på årets første familieweekend på Sjælland for at opleve, hvilken forskel arv doneret til Kræftens Bekæmpelse gør for kræftramte familier.

Sådan kan patienter inddrages bedre i deres behandling

16-05-2023
En særlig Beslutningshjælper kan hjælpe læger og patienter med at inddrage patienten i beslutninger om deres behandling. Ny undersøgelse viser gode resultater med at bruge Beslutningshjælperen til at vejlede kvinder, der skal tilbydes strålebehandling mod brystkræft.

Kræftrådgivningen er virkelig, virkelig fantastisk

15-05-2023
Pernille Kirstine Rix er uhelbredelig syg af lungekræft, og hun og familien får rådgivning i Kræftens Bekæmpelse. I dag tager de første spadestik til ny kræftrådgivning i Odense ved siden af OUH.

Ny forskning: Protein kan måske forudsige effekten af immunterapi

10-05-2023
Et protein kan måske forudsige, hvilke patienter med modermærkekræft der har gavn af immunterapi. Det viser en undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning.

Sammenhold og engagement på repræsentantskabsmødet

09-05-2023
Over to intense dage i Kolding mødtes frivillige fra hele landet første weekend i maj for at tale om kræftsagen, fejre vores forening og skabe bånd med andre frivillige. Årets tema var ‘sammenhængskraft på tværs af civilsamfund og sundhedsvæsen’, og årets gæstetaler var sundhedsminister Sophie Løhde (V).

Lidl stopper med at sælge tobak og nikotin

09-05-2023
Efter 2028 vil man ikke kunne købe cigaretter i Lidl. Supermarkedskæden har besluttet at udfase salget af tobak og nikotin de næste fem år. Kræftens Bekæmpelse håber, at initiativet vil sprede sig, og inviterer de øvrige dagligvarekæder til dialog.

Her er de nye medlemmer af Kræftens Bekæmpelses Hovedbestyrelse

08-05-2023
Her ses salen i Comwell Kolding, hvor der var valg til hovedbestyrelsen i Kræftens Bekæmpelse. 4 nye medlemmer blev valgt, og 6 medlemmer blev genvalgt. 4 nye medlemmer blev valgt, og 6 medlemmer blev genvalgt til Kræftens Bekæmpelses Hovedbestyrelse ved foreningens årlige repræsentantskabsmøde 6.-7. maj i Kolding.

Ny DNA-test kan hjælpe patienter med sjælden kræft

08-05-2023
En nyudviklet DNA-test kan gøre det muligt at screene for sjældne kræftformer hos børn og unge voksne i fremtiden. Metoden åbner mulighed for at opdage og behandle sygdommene tidligt og dermed forbedre prognosen. Testen er udviklet af danske forskere og skal nu afprøves i et stort forskningsprojekt.

Nu tages første spadestik til ny Kræftrådgivning i Odense

08-05-2023
Den nye kræftrådgivning skal ligge på nabogrund til det nye Odense Universitetshospital. Arrangementet finder sted mandag 15. maj 2023 kl. 13.00.

Hans Pilgaard genvalgt som vicepræsident i Kræftens Bekæmpelse

06-05-2023
Den folkekære tv-vært Hans Pilgaard er blevet genvalgt som vicepræsident for Kræftens Bekæmpelse. – Jeg vil gerne give håb og give igen til fællesskabet, siger han. Fotograf: Rune Nygaard Den folkekære tv-vært Hans Pilgaard er blevet genvalgt som vicepræsident for Kræftens Bekæmpelse. – Jeg vil gerne give håb og give igen til fællesskabet, siger han.

Region åbner hotlines for bekymrede kræftpatienter

05-05-2023
Region Midtjylland har oprettet to telefonrådgivninger for kræftpatienter: En til patienter berørt af AUH-sagen og en til kræftpatienter fra alle regionens hospitaler.

Frivillige mødes for at debattere deres rolle i fremtidens sundhedsvæsen

04-05-2023
I weekenden mødes flere hundrede frivillige fra Kræftens Bekæmpelse i Kolding til repræsentantskabsmøde. Her ses formand Helen Berndt Andersen tale med en frivillig ved et tidligere repræsentantskabsmøde. I weekenden mødes flere hundrede frivillige fra Kræftens Bekæmpelse i Kolding til repræsentantskabsmøde. Debat om frivilliges rolle i fremtidens sundhedsvæsen og et ministerbesøg er på programmet.

Landsindsamling i kærlighedens navn

04-05-2023
Landsindsamling i kærlighedens navn I Hillerød sad frivillige klar til at udlevere indsamlingsbøtter og klæde knap 100 indsamlere på. Kærlighed til kræftramte, pårørende og ønsket om at gøre en forskel, fik frivillige til at stemme dørklokker. Et enkelt par brugte indsamlingen som en date.

John Aage er frivillig: - Det at rart at kunne sige, at jeg har noget arbejde

04-05-2023
Det at rart at kunne sige, at jeg har noget arbejde Hver fredag tager John Aage Olsen toget fra Sydhavn til Roskilde, hvor han er frivillig i Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik. - Det er min måde at give noget tilbage til samfundet, siger den 56-årige førtidspensionist.

Ny viden kan vise vej til bedre behandling af sarkomkræft

04-05-2023
En blodprøve kan bruges til at forudsige sygdomsforløbet hos patienter med bløddelssarkomer. Det viser ny forskning, der er støttet af Knæk Cancer, og som måske kan føre til udviklingen af ny medicin.

Andrea har sat kurs mod Indlandsisen

03-05-2023
Expedition Pink Ribbon på træningslejr i Norge I starten af 2021 fik Andrea Elisabeth Rudolph konstateret brystkræft. Midt i kemo og opkastninger dukkede muligheden for et eventyr op – Andrea sagde straks ja til at gå tværs over Indlandsisen i Grønland sammen med andre kvinder, der tidligere har haft brystkræft. Nu, to år senere, gør ekspeditionen klar til at sætte afsted og undervejs samle penge ind til brystkræftsagen. Andrea glæder sig – også selv om hendes rute har ændret sig væsentligt.

Nye tal: Kræftoverlevelsen står i stampe, Kræftens Bekæmpelse efterlyser handling

03-05-2023
Nye tal viser endnu en periode med opbremsning i den generelle kræftoverlevelse i Danmark. - Bekymrende, siger adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker. Nye tal viser endnu en periode med opbremsning i den generelle kræftoverlevelse i Danmark. - Bekymrende, siger adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker.

AUH-sagen: Behov for hotline og dialog med samtlige berørte patienter

27-04-2023
Foto af adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker Kræftens Bekæmpelse opfordrer stærkt til, at Aarhus Universitetshospital kontakter alle patienter, der har ventet for længe. Sideløbende bør Region Midtjylland åbne en hotline for at sikre, at bekymrede borgere får hurtigt svar på henvendelser om ventetider på kræft.

Genåbning: Genbrugsbutik kom flyvende fra start

27-04-2023
Nye og større omgivelser blev på festlig vis indviet med kaffe og kage, harmonikamusik og klipning af den røde snor, da Kræftens Bekæmpelse i sidste uge slog dørene op for en 'ny' genbrugsbutik i Odense. Takket være borgernes opbakning og en benhård frivilligindsats blevet der solgt genbrug for over 50.000 kr.

Frivillige indsamlede 35 mio. til kræftsagen: - Jeg er dybt taknemmelig

24-04-2023
Takket være stor opbakning fra befolkningen blev der samlet 35 mio. ind til kræftsagen ved årets Landsindsamling. - Jeg bliver ganske overvældet over det flotte resultat, siger Helen Bernt Andersen, formand i Kræftens Bekæmpelse.

Sundhedsvæsenet skal også lindre patienters åndelige smerte

24-04-2023
stand, klitter og solnedgang Alvorligt syge og døende mennesker har ikke kun behov for at få lindret fysiske symptomer og smerter. En ny retningslinje giver læger og sygeplejersker anbefalinger til, hvordan de kan lindre menneskers åndelige og eksistentielle smerte

Kræftpolitisk Forum: Sådan sikrer vi god hjælp til alle kræftoverlevere med senfølger

24-04-2023
Senfølger efter kræft er et stort og stigende problem, og hjælpen til senfølger er ikke god nok. Derfor fremlægger Kræftens Bekæmpelse, kræftforskere og fagfolk tre konkrete anbefalinger til en bedre senfølgeindsats til Kræftpolitisk Forum d. 17. maj.

Nu er forårssolen så stærk, at det er tid til at følge solrådene

18-04-2023
Efter en lang vinter er solen igen ved at finde vej til vores nordlige breddegrader, og uv-indekset kommer i disse dage op over tre for første gang i år. Det betyder, at det er tid til at følge de tre solråd om skygge, solhat og solcreme igen.

Tusindvis samlede ind: - Vi sluttede dagen med et smil

17-04-2023
Flere end 12.000 frivillige gik på gaden søndag for at samle ind til Kræftens Bekæmpelse. Mens nogle frivillige havde personlige historier om kræftforløb med i bagagen, støttede andre op for at sætte et godt eksempel for deres børn eller for at støtte fællesskabet. Fælles for alle var, at de har gjort en stor forskel for kræftsagen.

12.000 samlede ind til kræftsagen: Indsamlingen fortsætter digitalt

16-04-2023
Kræftens Bekæmpelses formand takker de tusindvis af frivillige, der gik på gaden for at samle ind til kræftsagen ved årets Landsindsamling. Den digitale indsamling fortsætter indtil 24. april, så du kan stadig støtte og gøre en forskel.

I dag samler frivillige helte ind til kræftsagen

16-04-2023
Flere end 12.000 frivillige går i dag på gaden for at samle ind til Kræftens Bekæmpelses Landsindsamling. Er du ikke hjemme, kan du stadigvæk støtte via sms, MobilePay, bankoverførsel eller digitale indsamlinger.

Søndag samler tusindvis af frivillige ind til kræftsagen

13-04-2023
På søndag vil indsamlere i hele landet gå fra dør til dør for at samle ind til Kræftens Bekæmpelses Landsindsamling. Er du ikke hjemme, kan du støtte via sms, MobilePay, bankoverførsel, girokort eller digitale indsamlinger.

Private virksomheder i Ringkøbing-Skjern danner fælles front mod rygning

12-04-2023
mænd foran bygning 11 virksomheder i Ringkøbing-Skjern indfører i fællesskab røgfri arbejdstid for at styrke medarbejdernes sundhed. Men den fælles front skal også dæmme op for, at rygerne blot får job hos nabovirksomheden.

Forskere finder forklaring på, at kræftceller spreder sig

10-04-2023
En af de farligste egenskaber ved kræft er, at sygdommen kan sprede sig i kroppen. Ny forskning fra Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning viser, hvordan proteinet GSNOR har en vigtig rolle i den proces.

Landsindsamling 2023: Det går din støtte til

05-04-2023
De penge, der bliver samlet ind ved Landsindsamlingen, går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte.

Milepæl: Mange kræftformer kan nu behandles med protonterapi

04-04-2023
Siden protonterapi blev indført i Danmark for 4 år siden, har lægerne gradvist afprøvet behandlingen mod flere og flere kræftformer. Det betyder, at proton-behandling fra foråret er en mulighed ved alle de kræftformer, hvor protoner kan være bedre end almindelig strålebehandling.

Debat: Priserne på tobak og nikotin skal have et hak opad

03-04-2023
Det går den forkerte vej med unges cigaret- og nikotinforbrug. Prisen på tobak og nikotin bør få et ordentligt hak opad, mener formand for Lægeforeningen Camilla Rathcke og adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker.

Vi er vilde med de grumsede cigaretpakker

01-04-2023
Fødselar: Den 1. april er det et år siden, at alle tobakspakker fik samme farve og skrifttype. Siden er tilslutningen til loven steget – også blandt dem, der selv ryger.

Ny forskning skal give flere kræftpatienter gavn af immunterapi

31-03-2023
Immunterapi har i de seneste år givet store fremskridt i behandlingen af kræft. Men der er stadig en række kræfttyper, hvor behandlingen er uden virkning. Det har forskning fra Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning imidlertid måske fundet en løsning på. Resultaterne bliver nu afprøvet i forsøg med patienter på Rigshospitalet.

Pia planlagde sin egen begravelse: Nu hjælper terapi på livet med senfølger

30-03-2023
Pia Høg lever med invaliderende senfølger efter behandling for tarmkræft. Men gruppeterapi med andre kvinder i samme situation har hjulpet hende til at føle, at hun er god nok, selvom hun ikke længere kan leve livet på fuldt blus.

De fleste lever godt med stomi efter endetarmskræft

29-03-2023
Danske forskere sætter i ny undersøgelse fokus på livskvaliteten hos patienter, der har fået en stomi på grund af endetarmskræft. Og de har et vigtigt budskab til de patienter, der har problemer med deres stomi: I kan få hjælp, selv mange år efter operationen.

Kræftens Bekæmpelses adm. direktør Jesper Fisker er udpeget af regeringen som formand for Sundhedsstrukturkommissionen

28-03-2023
Jesper Fisker vil fortsat varetage sit hverv som adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse, mens han er formand for kommissionen

Otte gode råd: Sådan tager du den svære samtale om din behandling med din læge

27-03-2023
Hvad skal du være OBS på, når du skal til samtale med behandlende læge om din behandlingsplan? Få otte gode råd fra Marie Lawætz, psykolog og leder af Kræftlinjen.

Kræftens Bekæmpelse: Nødvendigt at få undersøgt hele kræftområdet

24-03-2023
Jesper Fisker, direktør i Kræftens Bekæmpelse Adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker hilser indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhdes (V) genopretningsplan på kræftområdet velkommen.

Kræftens Bekæmpelse: Er svigtede kræftpatienter blevet vejledt godt nok om rettigheder og erstatningsmuligheder?

24-03-2023
293 kræftsyge har ifølge regionens redegørelse ventet for længe på operation på en kræftafdeling i Aarhus. Kræftens Bekæmpelse forventer, at sygehuset tager hånd om patienterne – både de, der venter på operation nu, og de mange, der har oplevet forsinkelser sidste år.

Kræftceller undslipper behandling mod hjernekræft

24-03-2023
Forskning med bidrag fra Kræftens Bekæmpelse giver en forklaring på, hvordan hjernekræftceller af typen glioblastom undslipper behandling med midlet bevacizumab, som er en almindelig behandling af sygdommen. Resultaterne giver håb om, at man kan udvikle nye behandlinger, der kan ramme den livstruende sygdom.

Kræftens Bekæmpelse: Hver en sten må vendes i tragisk sag om for lange ventetider

22-03-2023
Kræftens Bekæmpelse forventer hurtig handling i Region Midtjylland, hvor alvorligt syge kræftpatienter venter for længe på operation på Aarhus Universitetshospital. Sagen viser, at myndighedernes indrapporteringssystem ikke er finmasket nok. Positivt at sundhedsministeren indkalder regionerne til møde.

Alvorligt kræftsyge fik forkerte oplysninger om behandling i udlandet – læs om patientrettigheder her

22-03-2023
Patienter med fremskreden tarmkræft fik på Aarhus Universitetshospital forkert besked om mulighed for at blive opereret i udlandet. Det er ulovligt, ifølge juridiske eksperter. Læs om her, hvilke rettigheder du har som patient.

Kræftforskere finder øget risiko for graviditet uden for livmoderen med hormonspiral

22-03-2023
Hormonspiralen er en kendt og sikker prævention for mange kvinder. Men skulle den svigte, og kvinden bliver gravid, er der en øget risiko for, at graviditeten sker uden for livmoderen. Det viser en ny dansk undersøgelse, som forskere fra Kræftens Bekæmpelse, Rigshospitalet og Nordsjællands Hospital står bag.

- Når folk siger, at jeg ligner mig selv igen, bliver jeg dybt frustreret

22-03-2023
Sofie kæmper stadig med eftervirkningerne af et hårdt brystkræftforløb Sofies børn er bittesmå, da hun går igennem et voldsomt kræftforløb. Det tager alt, hvad hun har i sig, at forholde sig til hamsterhjul og børnehavefester samtidig med kemo og angst for døden. Nu er kræften væk – men hun føler sig som et andet menneske, og hun bliver aldrig den samme igen.

'Rystende forhold': Alvorligt syge kræftpatienter venter for længe på operation

20-03-2023
182 alvorligt syge kræftpatienter ventede sidste år for længe på en operation på Aarhus Universitetshospital, fremgik det af indslag i 21Søndag på DR. Ventetiderne overskrides stadig ifølge DR.

Knap halvdelen fortsætter med at spise fra buffeten, selvom de er mætte

20-03-2023
Bugnende buffeter og store portioner leder ofte til automatisk overspisning og madspild, hvilket øger risikoen for overvægt, og belaster klimaet unødvendigt.

Fantastisk nyhed: Nu kan patienter få T-celleterapi mod modermærkekræft

14-03-2023
Patienter med spredning af modermærkekræft kan nu få en ny banebrydende behandling med T-celleterapi på Herlev Hospital, hvis standardbehandlingen ikke virker. Det sker på baggrund af forskning, som er støttet af Kræftens Bekæmpelse.

Søren har tandskader efter kræft, men kan ikke få tilskud

13-03-2023
Søren Gram lever med senfølger i munden efter strålebehandling for kræft, men kan ikke få tilskud fra det offentlige til sine høje tandlægeregninger. Kræftens Bekæmpelse anbefaler, at tandbehandling bliver en del af kræftpakkerne.

Uden kræft havde Thorbjørn ikke besteget bjerge

13-03-2023
Thorbjørn på toppen af Aconcagua I dag bestiger Thorbjørn bjerge. Det ville han nok ikke have gjort, hvis ikke han havde været dødssyg af kræft. T-celleterapi blev vendepunktet for Thorbjørn, som havde modermærkekræft med spredning til både lever og knogler. I dag er han kræftfri og insisterer på at få mest muligt ud af livet.

Der mangler økonomisk hjælp til kræftramte med tandskader

12-03-2023
Flere typer kræftbehandling kan skade mund og tænder med store tandlægeregninger til følge. Desværre har kræftpatienter med tandskader svært ved at få økonomisk hjælp. Kræftens Bekæmpelse anbefaler, at tandbehandling bliver en del af kræftpakkerne.

Har du fået brystkræft efter forsinket screening? Sådan kan du klage og søge erstatning

10-03-2023
Du har mulighed for at klage, hvis du er blevet indkaldt for sent til brystkræftscreeninger. Hvis du har fået en skade i forbindelse med forsinkelsen, kan du også være berettiget til erstatning.

Carina blev kræftundersøgt fire måneder for sent: - Det er så uretfærdigt

10-03-2023
Carina Hoffmann er overbevist om, at kræftknuden i hendes bryst kunne være opdaget tidligere, hvis hun var blevet undersøgt til tiden. I dag lever hun med senfølger og har mistet både sit ene bryst og tilliden til sundhedsvæsenet.

Kræftens Bekæmpelse om forsinkede undersøgelser for brystkræft: Vi har mistet tålmodigheden

09-03-2023
Kvinder venter stadig for længe på at blive indkaldt til deres retmæssige screening for brystkræft i Region Hovedstaden. Det er uholdbart.

En uhyggelig besked i E-boks ændrede Mark Le Fêvres syn på livet

09-03-2023
Mark i sengen efter veloverstået operation Komikeren Mark Le Fêvre blev opereret for modermærkekræft, men slap med skrækken. Nu har han et klart budskab: Gå til lægen, hvis du oplever mistænkelige forandringer i dine modermærker.

Da Grys verden ramler, sker der noget, hun ikke havde regnet med

09-03-2023
Da Gry får kræft, bliver det umuligt at overskue en hverdag med små børn, kemo og frygten for aldrig at blive rask. Ikke engang sig selv kan hun rumme. Men hun møder hjælp i et omfang, hun slet ikke havde set komme.

Hans Christian har samlet ind til kræftsagen i 36 år: - Det er fantastisk

09-03-2023
Siden Kræftens Bekæmpelses allerførste Landsindsamling i 1986 har Hans Christians Ploug samlet ind. - Jeg føler stor glæde og stolthed over at kunne hjælpe, siger han og opfordrer andre til at melde sig som indsamlere.

Forskning giver håb om ny behandling mod lymfekræft i huden

08-03-2023
Danske forskere har vist, at en ny slags kunstigt fremstillede enzymer, endolysiner, ser ud til at virke mod lymfekræft i huden. Kræftens Bekæmpelse har støttet forskningen, der måske kan vise vej til en ny behandling af sygdommen.

Monica arbejder frivilligt ved siden af sit fuldtidsjob

08-03-2023
48-årige Monica arbejder frivilligt ved siden af sit fuldtidsjob For 48-årige Monica er et fuldtidsjob hos Banedanmark ingen undskyldning for ikke også at smøge ærmerne op som frivillig i Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik i Kolding. - Vigtigt, at alle tager del i frivilligheden, siger hun.

Alt for få danskere har tjek på deres modermærker

06-03-2023
Kun hver tredje tjekker modermærker regelmæssigt for tegn på kræft. Det er alt for få. For modermærkekræft, der opdages i tide, kan helbredes.

Flere lever med overvægt: Gør det let at træffe de sunde valg

04-03-2023
I dag er det World Obesity Day, hvor organisationer verden over sætter fokus på at ændre perspektivet på overvægt. Vi er nødt til at ændre synet på overvægt som noget, der alene er den enkeltes skyld og ansvar, hvis det skal lykkes at gøre noget ved de sundhedsproblemer, der er forårsaget af overvægt.

Forskning baner vej for mere skånsom behandling af blæretumor

03-03-2023
Nye resultater viser, at skylning med kemoterapi i blæren er lige så effektivt som operation, når man skal behandle overfladisk blæretumor. Forskningen er støttet af Kræftens Bekæmpelse og er allerede indført i de danske retningslinjer for behandling.

Liam har en kronisk kræftsygdom - alligevel føler familien sig heldig

03-03-2023
Liam og lillesøster Mille i hospitalsseng Tidligere var kronisk leukæmi en meget dyster diagnose. Men for et par årtier skete der noget, der betyder hele verden for en lille familie i Bjerringbro.

Kræftens Bekæmpelse gør opmærksom på vildledende markedsføring

03-03-2023
En udenlandsk webshop markedsfører sig på at donere penge til Kræftens Bekæmpelse ved salg af særlige bh’er, der angiveligt skulle mindske risikoen for brystkræft. Kræftens Bekæmpelse har intet samarbejde med shoppen, og man kan ikke forebygge brystkræft ved at bruge specielle bh'er.

Skræmmende tal: Hver tredje dør af rygning

02-03-2023
ung mand med kasket ryger cigaret Rygning er årsag til hvert tredje dødsfald i Danmark og koster samfundet milliarder. Det viser Sundhedsstyrelsens nye rapporter om sygdomsbyrden i Danmark. Det er tid til at gøre noget drastisk ved tobakken, mener Kræftens Bekæmpelse.

Debat: Det skal være nemt at kvitte tobakken

27-02-2023
appen ekvit til rygestop Rygning udfordrer folkesundheden. Rygning skaber ulighed. Rygning dræber. Vi kunne blive ved.

Debat: Som patient var sundhedsvæsenet røget direkte på akutafdeling

27-02-2023
Adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse, Jesper Fisker Sundhedsministerens kommende strukturkommission skal huske, at det vigtigste perspektiv i sundhedsvæsnet er patienternes. Her er konkrete bud på, hvad kommissionen bør prioritere i sit arbejde, ifølge Kræftens Bekæmpelse og Hjerteforeningen.

Debat: Ulemperne ved screening opvejes af muligheden for at redde liv

27-02-2023
person i kittel og gummihandsker holder smear-test Det er ukorrekt, at kvinder ikke informeres om de ulemper, som kan forekomme ved en screening. Derudover kan HPV-vaccinen i kombination med screening udrydde livmoderhalskræft ifølge WHO. Og derfor kan screening redde liv

Professor Marja Jäättelä 60 år: Kræftforsker der går sine egne veje

25-02-2023
I dag, d. 25. februar bliver professor Marja Jäättelä 60 år. Hun er forskningsleder hos Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning og er gennem sit arbejde blevet en internationalt anerkendt kræftforsker – en karriere, som hun i høj grad selv har formet ved altid at gå sine egne veje.

Forskningen gav Richardt fem år ekstra med sin kone

22-02-2023
Lis og Richardt Da lægerne i Vejle opgav at behandle Richardts lungekræft, kom han med i et forsøgsprojekt. Det gav ham og hans kone, Lis, fem år mere sammen i den hverdag, de holdt så uendeligt meget af.

Ny stor undersøgelse: Ulighed i kræft et problem i alle nordiske lande

22-02-2023
Social ulighed i kræft er et problem på tværs af alle de nordiske lande, viser ny forskning, der for første gang har samlet de seneste 15 års data på området. Regeringen bør lave en samlet strategi og øremærke midler for at mindske uligheden, mener Kræftens Bekæmpelse.

Landsdækkende forsøg afprøver kræftmedicin på nye diagnoser

21-02-2023
I forskningsprojektet ProTarget får uhelbredeligt syge kræftpatienter adgang til forsøgsbehandling med medicin, som er godkendt til andre kræftformer. Forsøget går ud på at matche patienternes kræftsygdom med målrettede behandlinger på baggrund af genetiske analyser.

Debat: Fremtidens pres på sundhedsvæsenet skal forebygges nu

20-02-2023
mand med filterløs cigaret i hånden Forekomster af kræft, hjerte-kar-sygdomme, KOL og andre livsstilssygdomme kan nedbringes betydeligt, hvis der sættes en klar målsætning om, at færre danskere i fremtiden ryger og har et skadeligt alkoholforbrug.

Debat: Lindrende indsats skal aftales i god tid – og længe inden den sidste tid!

18-02-2023
Lindrende indsats skal aftales i god tid – og længe inden den sidste tid! Patienter med kræft og anden livstruende sygdom bør ikke opleve unødig lidelse, skriver Helen Bernt Andersen, formand for Kræftens Bekæmpelse og Mikael Skytte, hovedbestyrelsesmedlem i Kræftens Bekæmpelse og palliativ sygeplejerske, i dette debatindlæg.

Hver anden kommune har røgfri arealer udendørs

13-02-2023
Over halvdelen af de danske kommuner har gjort legepladser, sportsanlæg og andre udeområder røgfri, viser ny kortlægning. Røgfri arealer udendørs sikrer borgere mod passiv rygning og kan forhindre rygestart.

Patientforeninger: Anbefalinger til styrket rygestopindsats

09-02-2023
appen ekvit til rygestop Det skal være nemmere at stoppe med at ryge. Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen lancerer i nyt udspil tre anbefalinger, der kan styrke indsatsen for rygestop.

Intet fald i andelen af rygere

09-02-2023
mand med filterløs cigaret i hånden Lige så mange danskere ryger, som for to år siden. Nye tal viser, at det stadig er knap hver femte, der ryger regelmæssigt. Kræftens Bekæmpelse opfordrer regeringen til at hæve prisen på tobak.

Genbrugsbutikker rejser flere penge til kræftsagen end nogensinde

08-02-2023
Genbrugsbutikkerne afleverer flere penge til kræftsagen end nogensinde 2022 blev et ualmindeligt godt år for Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutikker, som med et beløb på knap 37 mio. kr. skabte den største omsætning nogensinde. - Det er blevet en form for status at handle brugt, forklarer livstilsekspert Flemming Møldrup.

Psykolog: Esben og Andrea er rollemodeller, kræftsyge kan spejle sig i

07-02-2023
Foto: Jonas Olufson Når Esben Dalgaard og Andrea Elisabeth Rudolph deler hudløst ærlige beretninger og ufiltrerede billeder af livet som kræftramt, er de værdifulde rollemodeller, som andre kan spejle sig i. Det siger psykolog Laura Rosenvinge Kjersgaard.

Opråb til regeringen: Byg bedre bro mellem frivillige og sundhedsvæsen

07-02-2023
Kræftens Bekæmpelse opfordrer sammen med flere aktører regeringen til at nedsætte en ny kommission og lave en handleplan for, hvordan civilsamfundet kan arbejde bedre sammen med sundhedsvæsenet. Kræftens Bekæmpelse opfordrer sammen med flere aktører regeringen til at nedsætte en ny kommission og lave en handleplan for, hvordan civilsamfundet kan arbejde bedre sammen med sundhedsvæsenet.

Resultater pr. side

Viser 1-100 af 487

1 2 3 4 5