Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Børnekræftbehandling: Positivt at arbejdet genoptages med nyt fokus

17-02-2021
Kræftens Bekæmpelse hilser Sundhedsstyrelsens nye kommissorium for drøftelserne om fremtidens børnekræftbehandling i Danmark velkomment. – Det er positivt, at der lægges op til en hurtigere afklaring for børnekræftfamilierne, siger adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker. Kræftens Bekæmpelse ser frem til at deltage i drøftelserne.
Adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse, Jesper Fisker

– Det er positivt, at der lægges op til en hurtigere afklaring for børnekræftfamilierne, siger adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker. Foto: Kræftens Bekæmpelse, fotograf Ditte Valente

Sundhedsstyrelsen nedsatte i sommeren 2019 en arbejdsgruppe til at se på organiseringen af børnekræftbehandlingen i Danmark. Indsatsen har været på pause som følge af COVID-19 pandemien, men Sundhedsstyrelsen har i dag meddelt, at arbejdet nu genoptages med henblik på at blive afsluttet i april. Samtidig er kommissoriet for arbejdsgruppen blevet revideret, så fokus bliver på at sikre, hvordan kvalitet og samarbejde i kræftbehandlingen kan styrkes.

Kræftens Bekæmpelse tager godt imod Sundhedsstyrelsens nye reviderede rammer for arbejdet og glæder sig desuden over, at Sundhedsstyrelsen har inviteret Kræftens Bekæmpelse til at deltage i arbejdsgruppen.

Den seneste tids debat på området har helt forståeligt gjort børnekræftfamilier mere utrygge. Derfor er det rigtig godt, at der nu er udsigt til, at arbejdsgruppen afslutter sit arbejde allerede i foråret og familierne dermed kan få en hurtigere afklaring i forhold til fremtidens børnekræftbehandling.

Jesper Fisker, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse

- Vi glæder os meget til at deltage i drøftelserne. Behandling af børnekræft er en utrolig vigtig sag for os og vi er meget optagede af den her i Kræftens Bekæmpelse, siger adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse, Jesper Fisker.

Vigtigt med hurtigere afklaring for familierne
Oprindeligt var drøftelserne om fremtidens børnekræftbehandling planlagt til efter påske, men Sundhedsstyrelsen har i dag meldt ud, at drøftelserne allerede går i gang før påske, den 5. marts 2021. Det andet og sidste møde for arbejdsgruppen er den 14. april 2021. Den hurtigere proces er godt nyt for børnekræftfamilierne, mener Kræftens Bekæmpelses adm. direktør, Jesper Fisker. Han ser samtidig frem til, at den seneste tids intense debat om centralisering af børnekræftbehandlingen, med det reviderede kommissorium, får et andet fokus.

- Den seneste tids debat på området har helt forståeligt gjort børnekræftfamilier mere utrygge. Derfor er det rigtig godt, at der nu er udsigt til, at arbejdsgruppen afslutter sit arbejde allerede i foråret og familierne dermed kan få en hurtigere afklaring i forhold til fremtidens børnekræftbehandling, siger han.

Læs nyheden fra Sundhedsstyrelsen her


Her kan du læse tidligere nyheder fra Kærftens Bekæmpelse:

Kræftens Bekæmpelse: Ser frem til afklaring af børnekræftbehandling

Kræftens Bekæmpelse: Familier med kræftramte børn har brug for afklaring