Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Designikonet Mads Nørgaard står bag nye produkter til fordel for Kræftens Bekæmpelse

08-06-2021
Et af dansk modes absolutte koryfæer sætter sit unikke præg på to af sommerens uundværlige følgesvende, vandflasken og muleposen, som du til sommer har mulighed for at købe i Matas. Hele overskuddet fra salget går til Kræftens Bekæmpelse.

Mads Nørgaard, der siden midten af 1980erne har været synonym med tidløs og enkel mode af en tårnhøj kvalitet, har kastet sig over opgaven om at designe produkter, der kan tages med på stranden eller farten i den danske sommer. Hele overskuddet fra salget går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med at forebygge kræft i huden og for tidlig opsporing af modermærkekræft.

-Det er med stor glæde, at vi ser frem til at kunne tilbyde vores kunder to spændende produkter, der er designet af et vaskeægte ikon i den danske modeverden, og som samtidig fremmer sunde solvaner og sætter fokus på en vigtig sag, siger Louise Rovsing, sundhedschef i Matas, der samarbejder med Kræftens Bekæmpelse om at fremme sikre solvaner i Danmark.

Modermærkekræft kan forebygges

Risikoen for at udvikle modermærkekræft stiger med antallet af solskoldninger og mængden af uv-stråling, man udsættes for gennem livet. Derfor er det vigtigt at passe på din hud når du er ude i solen. 9 ud af 10 tilfælde af modermærkekræft kan nemlig forebygges, hvis vi tænker os om, når vi er i solen og benytter de 3 solråd: Skygge, Solhat og Solcreme.

Læs mere om de tre solråd og solbeskyttelse på www.solkampagnen.dk.

Miljøvenlige produkter til et godt formål
Med vandflasken, der er lavet i lavet i rustfrit stål, kan du holde dine drikkevarer nedkølet i sommervarmen, og skruelåget med bambus sikrer, at du ikke spilder de dyrebare dråber i sandet eller tasken.

Flasken er udstyret med et praktisk øje, der gør den let at bære rundt på eller hænge på en taske eller barnevogn med en karabinhage, så du altid ved, hvor du har den. Endelig er den naturligvis helt fri for BPA, ftalater og bly.

Muleposen er fremstillet af genanvendelige plastflasker, og den har den perfekte størrelse til et badehåndklæde, en god bog og selvfølgelig masser af solcreme og en solhat, så du kan nyde sommervejret på en sikker og forsvarlig måde. Materialet gør det endda perfekt til det våde badetøj.

Vandflasken og muleposen kan købes i Matas butikker og online fra uge 23.

Velkendte striber bliver nyfortolket
Vandflasken og muleposens sorte og hvide design forekommer på en gang både nyt og spændende, men samtidig velkendt. Det hænger sammen med motivet kan ses som en nyfortolkning de striber, som både er ikoniske for Mads Nørgaards design, men som vi også kender fra Matas egne produkter, der i årevis har båret forskelligfarvede striber.

-Vi glæder os over at kunne være med til at støtte forebyggelsen af kræft i huden med de her to produkter, og vi håber, de kan fungere som en lille påmindelse om, at man skal passe på sin hud, når man nyder sommerens sol, siger Mads Nørgaard.

Og det er en meget vigtig påmindelse, forklarer Peter Dalum, der er projektchef i Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne.

-Det er rigtig vigtigt at minde både sig selv og dem man holder af, at det er vigtigt med sunde solvaner.  Risikoen for at udvikle modermærkekræft stiger nemlig med antallet af solskoldninger og mængden af uv-stråling, man udsættes for gennem livet. Heldigvis kan 9 ud af 10 tilfælde af modermærkekræft forebygges, hvis vi tænker os om, når vi er i solen og benytter de 3 solråd: Skygge, Solhat og Solcreme, siger han.

Uv-indeks app

Hent Kræftens Bekæmpelses gratis app UV-INDEKS, så har du altid uv-indekset lige ved hånden. Den giver dig besked, når det er tid til solbeskyttelse, og den virker i hele verden - og til hele familien. I appen kan du teste din egen og familiens hudtype. Opret profiler til alle i familien, og få overblik over hvor mange minutter hvert familiemedlem kan være ude i solen den pågældende dag.