Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Det går din støtte til

11-04-2021
De penge, der bliver samlet ind ved landsindsamlingen, går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte.

Helen Bernt Andersen, formand for Kræftens Bekæmpelse, var ude at samle ind ved Landsindsamlingen.

Kun tre pct. af Kræftens Bekæmpelses indtægter stammer fra det offentlige. Resten af indtægterne er afhængige af dig og andre, der vælger at støtte sagen og er med til at sikre, at flest muligt overlever kræft, og at mennesker ramt af kræft og deres pårørende har de rigtige betingelser for, at livet efter kræft bliver bedst muligt. 

For hver 100 kr. af indsamlingens overskud går 60 kr. til forskning i kræft, 19 kr. til patientstøtte, 18 kr. til forebyggelse af kræft og 3 kr. til administration. 

Forskning

Gennem forskning har Kræftens Bekæmpelse i snart 80 år arbejdet for at sætte fokus på kræft, yde støtte til dem, der er berørt af sygdommen, og fremme udviklingen af ny viden. Næsten to tredjedele af foreningens budget går til forskningsformål, fordi forskning er vejen til en fremtid uden kræft. I 2020 støttede Kræftens Bekæmpelse 169 forskningsprojekter takket være de penge, som danskerne donerede til kræftsagen. 

Kræftens Bekæmpelse har også sit eget Center for Kræftforskning på Strandboulevarden i København, hvor 250 forskere fra hele verden, hver dag forsker for et liv uden kræft. Kræftens Bekæmpelses egen forskning vurderes meget højt i det internationale forskningsmiljø, og er flere gange blevet placeret blandt de absolut bedste forskningsinstitutioner i verden. Samtidig uddeler Kræftens Bekæmpelse penge til forskningsprojekter på universiteter og sygehuse. 

Her kan du læse mere om Kræftens Bekæmpelses store arbejde med forskning: 

Forskning

Forskningsårsrapport

Forebyggelse

Kræftens Bekæmpelse arbejder for, at viden om forebyggelse omsættes til mærkbare forbedringer. Med den viden, der findes i dag, er det muligt at forebygge fire ud af ti kræfttilfælde. Her kan du få mere at vide om, hvordan du selv kan forebygge kræft: 

Forebyg kræft 

Støtte til patienter og pårørende

Kræftens Bekæmpelse tilbyder gratis rådgivning og støtte til kræftpatienter, pårørende og efterladte mere end 40 steder i landet. Man kan også kontakte Kræftlinjen, der er gratis telefonrådgivning for kræftpatienter, pårørende og andre, som har brug for råd og støtte i forbindelse med kræft. Ved telefonerne sidder professionelle rådgivere, som har viden om kræft og om de problemer, der kan opstå i forbindelse med sygdommen. Kræftlinjen tilbyder også onlinerådgivning, hvor man kan skrive sammen med en rådgiver over nettet. 

Rådgivning til patienter og pårørende