Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Genbrugsbutikkerne åbner igen

12-05-2020
Kræftens Bekæmpelses direktør Jesper Fisker har nu givet grønt lys for, at de 15 genbrugsbutikker rundt om i landet kan begynde at genåbne på en forsvarlig og kontrolleret måde efter 11. maj.

Distriktschef i IGEN Kim Steen Carlsen glæder sig til at slå dørene op for både frivillige og kunder - under coronasikrede rammer, naturligvis. Foto: Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelses genbrug IGEN har holdt lukket siden 12. marts på grund af coronasituationen, men nu ser det ud til, at der igen kan åbnes langsomt op for butikkerne. I den forbindelse vil Kræftens Bekæmpelse naturligvis sørge for at sikre både frivillige medarbejderes og kunders tryghed.

Kræftens Bekæmpelses direktør Jesper Fisker understreger, at åbningen vil foregå på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde:

- Jeg er meget glad for, at det nu er tilrådeligt igen at åbne. For vi har brug for de penge, vi får ind til kræftsagen gennem vores genbrugsbutikker – penge, som går til kræftforskning, støtte til kræftramte og deres pårørende og til at forebygge nye kræfttilfælde. Samtidig danner butikkerne ramme om et stort og vigtigt fællesskab for vores dedikerede frivillige, siger adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker.

Han understreger, at der naturligvis bliver åbnet på en helt igennem forsvarlig måde, så frivillige medarbejdere føler sig trygge, og kunderne ikke har nogle kvaler ved at gå ind i butikkerne.

- Kræftens Bekæmpelse har under hele perioden for nedlukningen af det danske samfund fulgt sundhedsmyndighedernes anvisninger. Dette gør vi også nu, hvor der fra myndighedernes side er givet grønt lys for, at vi må åbne for vores genbrugsbutikker igen, siger han.

Åbning kræver særlig indsats

I overensstemmelse med sundhedsmyndighedernes anvisninger er butikkerne i de seneste uger udstyret med alle nødvendige værnemidler, som man ser det i alle detailbutikker: Der er bl.a. sat skilte ved indgangen til butikken om at tage særlige afstands- og pladshensyn, der er sat håndsprit op, afstandsmarkering på gulvene og plexiglas ved kassen.

Distriktschef i IGEN Kim Steen Carlsen har været i gang med at gøre sine butikker klar til genåbningen, og han glæder sig til at slå dørene op for både frivillige og kunder.

- Vi er så klar, som vi kan blive nu. Vi har gjort alt, hvad vi kan se vil gøre en forskel i at minimere risikoen for smitte i vores butikker og for gruppen af frivillige. Vi har fået meget positive reaktioner fra alle om, at vi gør klar til at genåbne. Mange frivillige vil gerne i gang med deres arbejde igen, og de fleste glæder sig til at starte og mange har endda tilbudt at tage ekstra vagter, fortæller Kim Steen Carlsen.

IGEN-butikkerne vil efter 11. maj begynde at åbne igen. Hvilke butikker, der åbner hvornår og på hvilke tidspunkter, kan bl.a. læses på butikkernes Facebooksider og deres hjemmeside på cancer.dk:

IGEN-genbrugsbutikkerne