Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Hans Pilgaard valgt som vicepræsident i Kræftens Bekæmpelse

04-05-2020
Coronakrisen tvang Kræftens Bekæmpelse til at afholde årets repræsentantskabsmøde på en hel ny måde. Der var kun kort tid til at forberede det alternative møde, men det gik alligevel fantastisk godt. Den kendte tv-vært Hans Pilgaard bliver ny vicepræsident.

Hans Pilgaard afløser Per Larsen som vicepræsident i Kræftens Bekæmpelse. Foto: Rune Nygaard

Kræftens Bekæmpelse har fået ny vicepræsident, som med egne ord går til den nye opgave med ’ydmyghed og taknemmelighed.’

 - Jeg ser frem til at bidrage med det, jeg kan – med hjertet og hjerteblod – i Kræftens Bekæmpelse, siger tv-vært og journalist Hans Pilgaard, der udgør præsidiet i foreningen sammen med tidligere landsholdsspiller i herrehåndbold Lars Christiansen og Lykke Friis (præsident).

- Kræft fylder alt for meget i alt for mange menneskers liv. Jeg håber, jeg kan være med til at gøre en forskel med min indsats, siger Hans Pilgaard.

Anderledes rammer

Med valget af Hans Pilgaard samt afstemningen om den øvrige dagsorden er der sat punktum for et på mange måder anderledes repræsentantskabsmøde i Kræftens Bekæmpelse.

Rammerne har ikke været, som de plejer, for på grund af situationen med corona blev det traditionsrige repræsentantskabsmøde i Kolding aflyst. Foreningen måtte i stedet hurtigt arrangere et møde, hvor deltagerne takket være digitale virkemidler kunne være med hjemme fra stuerne.

Høj stemmeprocent

Mødet har fundet sted over de seneste uger med først digital debat og senere afstemning. På ét væsentligt punkt skiller årets møde sig ikke ud: Deltagernes engagement har som altid været højt.

- Selvom deltagerne ikke har været fysisk samlet, har debatlysten har været stor. Det er jeg glad for og imponeret over, siger formand i Kræftens Bekæmpelse Helen Bernt Andersen.

- Det lykkedes på kort tid lykkedes Kræftens Bekæmpelse at stable repræsentantskabsmødet på benene med, hvad det indebar af tekniske udfordringer. Deltagerne har taget godt imod det. Stemmeprocenten er høj - 84 pct. af de stemmeberettigede har afgivet deres stemme. Det viser, at vores medlemsdemokrati også fungerer i digitale rammer, fortsætter hun.

Læs mere om årets repræsentantskabsmøde:

Repræsentantskabsmøde trods corona: Sådan foregår det 

På dagsordenen har bl.a. været valg til hovedbestyrelsen. Stemmerne blev talt op mandag, og bestyrelsen er nu ved at konstituere sig. Et af de nye medlemmer i hovedbestyrelsen er tidligere formand for Børnerådet Per Larsen. Det er hans plads i præsidiet, Hans Pilgaard overtager, fordi Per Larsen har siddet hele sin periode ud.

Velkommen ombord, Hans

Helen Bernt Andersen takker Per Larsen for hans store arbejde som vicepræsident og byder Hans Pilgaard velkommen i Kræftens Bekæmpelse: 

- Jeg er stolt over at få Hans med ombord. Der er ingen tvivl om, at han er en stor kapacitet, og han vil være med til at gøre en forskel for kræftpatienterne og deres pårørende, siger hun.

I forbindelse med årets repræsentantskabsmøde har Kræftens Bekæmpelse uddelt årets juniorforskerpris. To forskere har i år modtaget prisen:

Kræftens Bekæmpelse tildeler Juniorforskerpris til ung forsker med speciale i hoved-halskræft

Kræftens Bekæmpelse hylder ung forsker med Juniorforskerpris for stærk grundforskning på tværs af kræftformer