Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Hjælpsomheden blomstrer om kap med foråret

21-03-2020
Regeringen og et forenet Folketing har valgt at sætte store dele af samfundet mere eller mindre i stå for at hjælpe risikogrupper som ældre og kræftpatienter bedst muligt gennem corona-krisen. Det siger rigtigt meget godt om det samfund vi lever i, siger en taknemmelig direktør for Kræftens Bekæmpelse.
Jesper Fisker

- Jeg vil gerne udtrykke min dybtfølte tak til de mange, der nu lider afsavn for at hjælpe alle dem, der er særligt udsatte, siger Jesper Fisker, administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse. Foto: Tomas Bertelsen

Blandt de mange danskere, der i forvejen er svækkede af kræft og de ofte voldsomme kræftbehandlinger, kommer corona-pandemien som en yderligere belastning. En del svækkede kræftpatienter må isolere sig fra familie og venner for at begrænse risikoen for smitte mest muligt.

- Vi mærker jo, at frygten for at blive smittet med coronavirus er en kæmpebelastning for mange immun-svækkede kræftpatienter. Men det er desværre nødvendigt at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger til risikogrupper, hvis man som kræftpatient er svækket, siger Jesper Fisker, administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse.

Få svar på vigtige spørgsmål om corona

Ingen skal stå alene med kræft. Slet ikke i denne ekstraordinære situation

Jesper Fisker, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse

Ingen skal stå alene
Jesper Fisker siger, at rådgiverne i Kræftens Bekæmpelse og foreningens mange frivillige står parat til at hjælpe og vejlede i telefonen eller på mail.

- Ingen skal stå alene med kræft. Slet ikke i denne ekstraordinære situation, siger Jesper Fisker.

Jesper Fisker har erfaret, at kræftpatienter finder sammen i fællesskaber på de sociale medier.

- Det er jo rigtigt vigtigt, at kræftpatienter finder ikke-smittefarlige måder at være sammen på, hvor de kan opmuntre og støtte hinanden, siger Jesper Fisker.

Kræftens Bekæmpelse rådgiver patienter og pårørende om corona

Jeg er inderligt taknemmelig over, at medmenneskeligheden er en kerneværdi, der samler hele nationen – også når regningen er dyr

Jesper Fisker, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse

Alvorlig situation
Jesper Fisker siger, at corona-pandemien med rette giver anledning til bekymring.

- Det er en meget alvorlig situation. Men jeg bemærker, at regeringen og et sjældent forenet Folketing har valgt at sætte store dele af samfundet mere eller mindre i stå for at hjælpe kræftpatienter, ældre og andre udsatte grupper bedst muligt gennem krisen, siger Jesper Fisker.

Ifølge Jesper Fisker siger det rigtigt meget godt om det samfund, vi lever i.

- Vi har et samfund, hvor de sunde og raske hjælper de svage, også selvom de selv kommer til at lide afsavn. Det er i krisetider, at vores principper og etik skal stå sin prøve. Og jeg er inderligt taknemmelig over, at medmenneskeligheden er en kerneværdi, der samler hele nationen – også når regningen er dyr, siger Jesper Fisker.

Overalt pibler det frem med initiativer, der skal hjælpe dem, der har det svært med indkøb og andre gøremål

Jesper Fisker, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse

Entydig opbakning
Jesper Fisker noterer med glæde, at befolkningen så entydigt støtter bestræbelserne for at hjælpe de udsatte.

- Overalt spredes bevidstheden om at ændre adfærd for at beskytte kræftpatienter, ældre og udsatte. Overalt pibler det frem med initiativer, der skal hjælpe dem, der har det svært med indkøb og andre gøremål. Hjælpsomheden blomstrer jo ligefrem om kap med foråret, siger Jesper Fisker.

Ifølge Jesper Fisker ved de fleste mennesker nu, at de skal beskytte sig selv for at beskytte de svage. Og for at beskytte det sundhedspersonale, der i øjeblikket udfører mirakler for at ruste sig til at modtage patienter med behov for hjælp.

App kan organisere hjælp til indkøb 

Det kan godt være, at det lyder højstemt, men jeg vil gerne udtrykke min dybtfølte tak til de mange, der nu lider afsavn for at hjælpe alle dem, der er særligt udsatte

Jesper Fisker, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse

Dybfølt tak
- Det kan godt være, at det lyder højstemt, men jeg vil gerne udtrykke min dybtfølte tak til de mange, der nu lider afsavn for at hjælpe alle dem, der er særligt udsatte.

- Den hjælpsomhed værdsætter alle, der er tvunget til at isolere sig ekstra meget i disse dage, siger Jesper Fisker, der slutter med at udtrykke håb om at alle klarer sig godt gennem krisen.