Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

I tvivl om testamente? Få gratis rådgivning i tre forskellige byer

12-09-2019
Fredag den 13. september kan du i Roskilde, Odense og Aarhus gemme en hilsen, et livsmotto eller en lille sjov ejendel, som først vil blive pakket ud igen om 100 år. Det sker i forbindelse med International Testamentedag, hvor du i de tre byer også vil kunne tale med en advokat om at testamentere.

Fredag den 13. september kan du sende en hilsen til de kommende generationer i forbindelse med International Testamentedag.

Hvad efterlader du, når du ikke er her mere? Det har de færreste danskere taget stilling til. Kræftens Bekæmpelse vil sammen med Dyrenes Beskyttelse, Folkekirkens Nødhjælp og de øvrige 32 velgørende organisationer, som står bag Det Gode Testamente, gerne hjælpe med at udbrede viden om emnet.

I forbindelse med International Testamentedag fredag den 13. september får du i Roskilde, Odense og Aarhus derfor mulighed for at sende en tanke til de kommende generationer ved at gemme en personlig hilsen eller godt råd i en 'tidskapsel,' som først vil blive pakket ud igen om 100 år.

På dagen vil Det Gode Testamente desuden stå klar til at fortælle meget mere om, hvordan man opretter et testamente, og hvilke muligheder der er for at sætte et aftryk på verden med velgørende donationer, når man ikke længere er her.

Der vil ligeledes stå en advokat til rådighed for spørgsmål og rådgivning til, hvordan du kan oprette et testamente, ligesom alle besøgende vil blive budt på varm kaffe. Se tid og sted her:

International Testamentedag

Vil sætte gang i tankerne

- Der er desværre for få danskere, som tager stilling til, hvilket aftryk de gerne vil sætte på verden, når de ikke længere er her. Og det kan vi godt forstå. Testamenter er for de fleste noget, der er tungt og svært at forholde sig til, siger Dorte Hee, projektleder hos Det Gode Testamente og fortsætter:

- Et testamente skal dog ses som en mulighed for at bestemme, hvilken betydning ens efterliv skal have – og det håber vi, at flere og flere vil få øjnene op for. Vi vil i hvert fald rigtig gerne være med til at sætte gang i de tanker hos folk. Det gør vi med et hyggeligt arrangement i forbindelse med International Testamentedag .

Du kan gemme en hilsen til kommende generationer og møde Det Gode Testamente den 13. september fra kl. 15-17 i Roskilde, Odense og Aarhus.

Læs mere her om de 35 organisationers samarbejde:

Det Gode Testamente 

Det Gode Testamente

Det Gode Testamente er et samarbejde mellem 35 velgørende organisationer i Danmark. Organisationerne er gået sammen for at få flere danskere til at skrive testamente og give noget godt videre. Det Gode Testamente står bag hjemmesiden www.detgodetestamente.dk, hvor der kan hentes inspiration og gratis juridisk rådgivning. De 35 organisationer som står bag Det Gode Testamente er: AIDS-Fondet, Alzheimerforeningen, Amnesty International, Bibelselskabet, Børn, Unge & Sorg, Børns Vilkår, Børnecancerfonden, CARE Danmark, Danmarks Naturfredningsforening, Danske Hospitalsklovne, Danske Sømands- og Udlandskirker, Det Danske Spejderkorps, Den Danske Naturfond, Diabetesforeningen, Dyrenes Beskyttelse, Dyreværnet, Folkekirkens Nødhjælp, Foreningen Grønlandske Børn, Gigtforeningen, Hjernesagen, Hjerteforeningen, Julemærkefonden, KFUKs Sociale Arbejde, Kræftens Bekæmpelse, Lungeforeningen, Mellemfolkeligt Samvirke, PlanBørnefonden, Psoriasisforeningen, Psykiatrifonden, Scleroseforeningen, SOS Børnebyerne, UlykkesPatientForeningen, World Animal Protection, WWF Verdensnaturfonden, Øjenforeningen. Det Gode Testamente samarbejder derudover med Danske Familieadvokater og Danske Arveretsadvokater.