Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Jørgens familie og virksomhed forsætter traditionen og støtter Knæk Cancer

23-10-2020
Mange danske virksomheder bakker op om Knæk Cancer. Siden 2013 har Jørgen Kristiansens revisionsvirksomhed støttet Knæk Cancer. Jørgen overlevede kræft to gange, men blev syg med COVID-19 i foråret 2020 og gik bort efter kun 10 dage. I år er det derfor hans hustru og to børn, som holder traditionen i hævd og donerer 10.000 kroner til kræftsagen.

Det var vigtigt for Jørgen Kristiansen at støtte kræftsagen og Knæk Cancer. Hans familie og virksomhed holder fast i traditionen. Privatfoto

Danske virksomheder bakker op om Knæk Cancer
Opbakningen til Knæk Cancer er stor blandt den danske befolkning. Men mange danske virksomheder er faktisk også med til at bakke op om kræftsagen og er aktive deltagere i Danmarks største indsats mod kræft. 4.683 virksomheder støttede sidste år Knæk Cancer med knap 57 millioner kroner. Det er alt fra den lille enkeltmandsvirksomhed til de helt store selskaber.

En af de mellemstore virksomheder, der har valgt at bakke op om Knæk Cancer, er Profil Revision A/S. For stifteren af virksomheden, Jørgen Kristiansen, betød det noget helt særligt at samle ind til kræftsagen. Blandt andet fordi han selv blev ramt af kræft to gange, men også fordi han havde oplevet, hvordan sygdommen ramte venner og familie.  

Kræften ramte to gange
- I 2012 fik far konstateret kræft i næsebensroden. Efter et hårdt behandlingsforløb med stråling og efterfølgende problemer med synkebesvær, var han imponerende hurtigt på benene igen. Men sygdommen kom desværre igen i 2014, fortæller Helle Visbech Kristiansen, Jørgens datter.

Det virkede naturligt at støtte kræftsagen
Efter Jørgen var kommet sig oven på den første kræftdiagnose, besluttede han sig for, at Profil Revision A/S skulle bakke op om Knæk Cancer og den gode sag. Over de næste 7 år donerede virksomheden 70.000 kroner. Det var aldrig noget, der blev profileret blandt medarbejderne eller kunderne. For Jørgen var det bare naturligt at støtte kræftsagen.

Og det er en støtte, som er utrolig betydningsfuld.

- Virksomhedernes opbakning til Knæk Cancer betyder rigtig meget for indsatsen mod kræft i Danmark. De er med til at sikre, at vi kan igangsætte ny vigtig forskning hvert år, fortæller Karin Stöver, Markedschef i Kræftens Bekæmpelse.

Endelig kræftfri
I december 2019 blev den 68-årige revisor erklæret kræftfri. Det skulle fejres med en krydstogtrejse til USA, sammen med hustruen Rita. Efter rejsen, der fandt sted i februar 2020, begyndte Jørgen dog at blive mere og mere stakåndet og syg. Den 26. marts blev han indlagt og testet positiv for COVID-19. Han fik hurtigt brug for ilt og blev lagt i kunstig koma. Efter kun ti dage gik Jørgen bort.

Virksomheden og familien fører traditionen videre
Familien fik så mange blomster og kort i de ti dage, Jørgen lå på intensivafdelingen. De besluttede derfor, at i stedet for at modtage flere blomster ville de opfordre alle til at donere penge til fordel for Kræftens Bekæmpelses og til ære for Jørgen. Mindegaveindsamlingen rundede ca. 70.000 kroner, da det var tid til bisættelsen.

- Det var meget i fars ånd, og vi er utroligt glade for, at der var så mange, der ville mindes og ære far på den måde. Og ikke mindst støtte op om kræftsagen. I år er far her ikke, men vi vil holde traditionen i hævd og stadig støtte op om kræftsagen. Derfor donerer vi selvfølgelig også 10.000 kroner til Knæk Cancer i år. Vi ved, at det betyder så meget og gør en stor forskel, fortæller Helle.

Du og din virksomhed kan nå det endnu
Din virksomhed kan også støtte Knæk Cancer – og kan nå det endnu.
Stå sammen med os i Danmarks største indsats mod kræft.
Se mere på Knæk Cancers hjemmeside