Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Knæk Cancer på tur til fire danske byer

11-10-2017
I uge 43 kommer Knæk Cancer ud i landet og sætter fokus på oplysning og rådgivning - men du kan også tænde et lys for én, du holder af, høre musik, se ’Go ’aften Danmark’ live og meget mere.

Knæk Cancer-bussen holder på Posthustorvet i Skive mandag 23. oktober, på Torvet i Silkeborg tirsdag 24. oktober, i Byparken i Vejle onsdag 25. oktober og på Stændertorvet i Roskilde torsdag 26. oktober.

Kræftens Bekæmpelse og TV 2s ’Go’ morgen Danmark’ og ’Go’ aften Danmark’ drager igen på turné, når Knæk Cancer løber af stablen i den sidste uge af oktober. 

Knæk Cancer-bussen holder på Posthustorvet i Skive mandag 23. oktober, på Torvet i Silkeborg tirsdag 24. oktober, i Byparken i Vejle onsdag 25. oktober og på Stændertorvet i Roskilde torsdag 26. oktober. 

Fra morgenstunden vil ’Go’ morgen Danmark’ sende live fra byen, og hele dagen vil der være aktiviteter, musik og foredrag for både børn og voksne. Fra kl. 17.25 kan besøgende følge Michèle Bellaiche og holdet bag ’Go’ aften Danmark’, der sender live til kl. 19.00, og efterfølgende høre en mini-koncert med Xander i Skive, Isam B i Silkeborg, L.I.G.A. i Vejle samt Rasmus Walter og Pernille Rosendahl i Roskilde. 

Mens Jes Dorph-Petersen bliver i ’Go’ aften Danmark’s studie i Tivoli, er Michèle Bellaiche på tur i Danmark. Hun får besøg af nogle af de mange danskere, der har haft sygdommen inde på livet, og forskere, der hver dag arbejder for at udvikle og forbedre kræftbehandlingen. 

- Jeg glæder mig virkelig til at skulle med Knæk Cancer på tur rundt i Danmark. Det er helt særligt at opleve det sammenhold, Knæk Cancer skaber, og som kan mærkes i hver eneste by, vi besøger. Hvert år har det gjort stort indtryk på mig, hvordan man i de enkelte byer står sammen om den her sag og møder op på pladsen for at støtte og bakke hinanden op. Jeg er sikker på, at det igen vil blive en stærk og rørende oplevelse, som jeg glæder mig til at være en del af, siger Michèle Bellaiche.

Fokus på lokale initiativer

Kræft vedrører os alle. Derfor er det vigtigt at sætte fokus på, at det nytter at stå sammen om at knække cancer. Kræftens Bekæmpelses direktør, Leif Vestergaard Pedersen, glæder sig over, at Knæk Cancer også i år kommer rundt i landet. 

- Knæk Cancer-kampagnen er ikke kun en indsamlingskampagne. Det er i lige så høj grad en oplysningskampagne. Jeg er stolt og taknemmelig over, at de fire kommuner, kræftrådgivninger, de frivillige i Kræftens Bekæmpelse og de lokale folk bag Stafet for Livet har planlagt en række aktiviteter og oplevelser samtidig med, at de hjælper med at samle ind til kræftsagen. Det er med til at gøre flere opmærksomme på, hvor vigtigt det er, at vi forebygger, når vi kan – og med til at skabe opmærksomhed om, at der er hjælp at hente, hvis sygdommen rammer. Derudover er det en kærkommen mulighed for at hylde de frivillige ildsjæle og de lokale initiativer, siger Leif Vestergaard Pedersen. 

Inspiration, gode råd og underholdning

Og der bliver noget at komme efter, når pladserne åbner i de fire byer. De besøgende kan høre mere om de støtte- og rådgivningsmuligheder, der findes lokalt, og få gode råd om kost, motion og livsstil hos bl.a. diætister, sygeplejersker, fysioterapeuter og psykologer. Man kan også springe flere måneders venteliste over og få et gratis modermærketjek hos en hudlæge, komme til spørgetime om HPV, møde en rygestoprådgiver og lave en kreativ fortolkning af Knæk Cancer-blomsten i Det Kreative Værksted. 

I alle fire byer kan du møde en af de forskere, som arbejder på et af de – indtil videre – 221 Knæk Cancer-projekter, som er kommet i gang på baggrund af danskernes støtte. For eksempel fortæller kræftforsker Morten Orebo Holmström i Roskilde om arbejdet med at udvikle en vaccine til behandling af knoglemarvskræft, og i Skive fortæller kræftforsker Emil Kofoed-Olsen, Aalborg Universitet, om arbejdet med at teste en ny kræftvaccine, der skal aktivere immunsystemet, så det kan angribe kræftceller. 

I løbet af dagen vil lokale motionsklubber, kor og musikere optræde. Lokale madboder og omkringliggende cafeer sørger for, at besøgende kan få stillet sulten, og madleverandørerne donerer samtidig overskuddet fra salget til Knæk Cancer. 

’Tænd et Lys’ - håb i mørket

Når mørket falder på, holder den lokale ’Stafet For Livet’ en ’Knæk Cancer – Tænd et Lys’ ceremoni til støtte for dem, der er ramt af kræft, og til minde om dem, som er døde. I løbet af dagen kan man købe lysposer og dekorere dem med tegninger eller personlige hilsener. 

I forbindelse med ’Tænd et Lys’ er der en tale, et musikalsk indslag og ét minuts stilhed. For dem, der ikke kan deltage, er der mulighed for at skrive en lyspose online, hvorefter de frivillige fra Stafet for Livet vil stille lysposen i den by, man ønsker.

Overordnet program for Knæk Cancer på tur 2017

Kl. 07-09: ’Go’ morgen Danmark’ – Mikkel Kryger sender indslag fra pladsen.

Morgen og formiddag: Lokale indskolingselever er på pladsen og laver Leg På Steg - et bevægelseskoncept med sjove og lærerige aktiviteter, som understøtter faglige læringsmål. 

Formiddag og frem til ved 15-tiden: Lokale udskolingseleverer på pladsen for at afslutte deres deltagelse i den nationale fotokonkurrence Cool Uden Røg og kåre lokale vindere. De skal igennem quizzer, konkurrencer og sundhedseksperimenter, som sætter fokus på et liv uden tobak. 

Kl. 11-19: Pladsen er åben med aktiviteter, musik og foredrag i fire telte, i Knæk Cancer-bussen og på Knæk Cancer-scenen. Der er madboder, konkurrencer, oplevelser, inspiration, råd og vejledning for både børn og voksne. 

Kl.11.00-15.30: På Knæk Cancer-scenen optræder lokale motionsforeninger samt lokale bands, kor og musikskoler. Der holdes tale, og en lokal Knæk Cancer-kræftforsker bliver interviewet om sin forskning og resultater og svarer på spørgsmål. 

Kl.11.00-19.00: ’Ingen skal stå alene med kræft’-teltet. Kræftens Bekæmpelses lokalforening, Kræftrådgivningen og det lokale sundhedscenter fortæller om patientstøtte og rådgivning for patienter, pårørende og andre interesserede. 

Kl.11.00-19.00: Røgfri Fremtid-teltet: Fokus på tobaksforebyggelse med quizzer, konkurrencer og en mulighed for at tegne ”Drømmen om en røgfri fremtid”. Besøgende kan tage en snak med medarbejdere fra både Kræftens Bekæmpelses og det lokale sundhedscenter om tobak og rygning, og sammen med lokale rygestoprådgivere er der mulighed for at få lavet en kuliltetest og få en snak om, hvordan du kan blive røgfri. 

Kl. 11.00-19.00: Knæk Cancer-bussen er åben. Her laver en lokal hudlæge gratis modermærketjek kl. 16.00-19.00. Lokalforeningerne sørger for, at du kan skyde dartpile efter ”De 7 Tegn“ på kræft, og du kan få en snak med diætister, sygeplejersker, læger, psykologer og fysioterapeuter m.fl. I flere af byerne kan kvinder i kræftbehandling få inspiration til hudpleje og makeup. 

Kl. 11.00-19.00: ’Tænd et Lys’-teltet, hvor besøgende i løbet af dagen kan købe lysposer og dekorere dem med tegninger eller personlige hilsener, inden de sættes op i en Knæk Cancer-blomst til lysceremonien. 

Kl.11.00-19.00: ’Det Kreative Værksted #knækcancerblomst’, hvor børn og kreative sjæle kan lave deres egen fortolkning af Knæk Cancer-logoblomsten og uploade det på Instagram med #KNÆKCANCERBLOMST - hvorefter Boozt.com donerer 20 kroner pr. blomst til Knæk Cancer. 

Kl. 17.25: ’Go’ aften Danmark’ (del 1) med værterne Michèle Bellaiche (i din by) og Jes Dorph-Petersen (fra Tivoli). 

Kl. 17.55: Knæk Cancer - Tænd et Lys ceremoni med taler, musik og ét minuts stilhed. 

Kl. 18:25: ’Go’ aften Danmark’ (del 2) med værterne Michèle Bellaiche (i din by) og Jes Dorph-Petersen (fra Tivoli). 

Kl. 18.47: Minikoncert med Xander i Skive, Isam B i Silkeborg, L.I.G.A. i Vejle samt Rasmus Walter og Pernille Rosendahl i Roskilde. 

Se det detaljerede program i de fire byer her.