Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Konkurrence skal skabe flere eks-rygere

04-02-2017
”Endelig noget til rygerne” er overskriften for en ny konkurrence fra Kræftens Bekæmpelse – med tilføjelsen ”Du skal bare lige stoppe først”. I februar skal udsigten til et rejsegavekort på 50.000 kroner til Atlantis Rejser få danskere, der ryger, til at melde sig til konkurrencen om at holde sig røgfri i en måned.

Mange, som ryger, ønsker at holde op, men det er svært, og der skal ofte flere forsøg til. Men flere studier viser, at netop konkurrencer er et effektivt middel til at kvitte tobakken.

- Med konkurrencen vil vi skabe en anledning til at give rygestoppet en chance, og tidligere erfaringer viser at cirka hver fjerde holder sig røgfri, efter deltagelse i en konkurrence som denne, fortæller projektleder i Kræftens Bekæmpelse, Aske Panduro.

App øger vinderchancen

Der er derfor høje forventninger til effekten af konkurrencen, som kombineres med et andet velafprøvet middel til rygestop, nemlig rygestopprogrammet e-kvit, der giver støtte gennem personlige beskeder, film og mulighed for at skrive sammen med andre i samme situation.

- Når man tilmelder sig konkurrencen, tilmeldes man samtidig e-kvit, og med den støtte og opbakning, som e-kvit tilbyder, hjælpes man godt på vej i sit rygestop, siger Aske Panduro.

Selvom et rygestopforløb er alvor for den, som vil blive røgfri, er konkurrencens blikfang en humoristisk film, der skal skabe opmærksomhed hos målgruppen rundt omkring på internettet.

Det er muligt at tilmelde sig indtil den 28. februar med 1. marts som stopdato. Derefter handler det om at holde sig røgfri i hele marts måned. Kun voksne daglige rygere kan deltage i konkurrencen. Vinderen, som findes ved lodtrækning, skal være villig til at stå frem med navn og foto.

Se kampagnefilmen og læs mere om konkurrencen her.

Er du klar til dit livs mission? Stop med at ryge og vind et rejsegavekort på 50.000 kr.