Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Kræftens Bekæmpelse aflyser landsindsamlingen den 29. marts

12-03-2020
På grund af situationen med ny coronavirus bliver der i år ingen indsamling til fordel for kræftsagen på den planlagte dato. En alternativ dato forsøges fundet.
På fotoet ses frivillige i færd med at skære raslebøtter fra Kræftens Bekæmpelse op efter en Landsindsamling.

Hvert år knokler tusindvis af frivillige før, under og efter landsindsamlingen. Arkivfoto: Tomas Bertelsen

Danmark står i disse dage i en helt usædvanlig og meget alvorlig situation. For at bekæmpe ny coronavirus har regeringen og myndighederne indført tiltag, der berører mange menneskers liv og hverdag. Også Kræftens Bekæmpelses årlige landsindsamling påvirkes. Foreningen har valgt at aflyse landsindsamlingen, som skulle foregå søndag den 29. marts.

Der arbejdes nu på finde en alternativ dato, hvor de mange tusinde frivillige kan komme ud i hele Danmark for at banke på dørene og samle ind til kræftsagen.

- I Kræftens Bekæmpelse følger vi nøje myndighedernes anvisninger. Vi ønsker naturligvis ikke at bidrage til bekymring for smitterisiko hos indsamlere, kampagnefrivillige og danskere, der vil støtte kræftsagen. Derfor aflyser vi indsamlingen den 29. marts, siger Jesper Fisker, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse.

- Vi er meget kede af at måtte aflyse landsindsamlingen, for den betyder rigtigt meget for Kræftens Bekæmpelse. Men vi står samlet i ønsket om at tage et samfundsansvar og bidrage til at sænke tempoet for smittespredningen, så belastningen på vores sundhedsvæsen mindskes mest muligt, siger Jesper Fisker.

Stort tak til alle frivillige

Med op mod 26.000 danskere som indsamlere og 3.000 frivillige som koordinatorer og indsamlingsledere er der en kæmpe opbakning til Landsindsamlingen i befolkningen. Det vil Kræftens Bekæmpelse gerne takke for.   

- Jeg vil gerne sige stort tak til alle jer mange frivillige, som har knoklet for at stable landsindsamlingen på benene i hele landet. Vi ved godt, at I har brugt mange timer allerede og lagt mange kræfter i arbejdet. Jeg kan godt forstå, hvis nogle af jer er ærgerlige lige nu, men jeg er også sikker på, at I bakker op om vores beslutning, siger Jesper Fisker

Beslutningen om en ny indsamlingsdato kan Kræftens Bekæmpelse dog ikke træffe alene. Der skal tilladelse til at indsamle på en anden dag. Endvidere sidder andre indsamlende organisationer med lignede udfordring. Derfor er organisationerne i øjeblikket i dialog om eventuelt at finde nye datoer for indsamlingerne.

Læs mere om den aktuelle situation med coronavirus: 

Coronavirus: Vi skal passe ekstra godt på syge og sårbare borgere