Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Kræftens Bekæmpelse: Vi ser fremad, men holder fortsat øje med brystkræft-patienter i Region Sjælland

28-10-2020
Det var et kæmpe svigt af brystkræftpatienter, der kom frem i 2018. 735 kvinder havde fået mangelfuld brystundersøgelse på Ringsted Sygehus. Siden har Region Sjælland brugt mange kræfter på at rette op. Nu har Styrelsen for Patientsikkerhed fjernet påbud i sagen. - Det er rigtig godt for brystkræftpatienterne. Vi kan se fremad nu, siger adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse, Jesper Fisker.

- Region Sjælland har brugt mange kræfter på at rette op. Det er rigtig godt for patienterne, at Styrelsen for Patientsikkerhed nu har kunnet fjerne påbuddet. Vi kan se fremad nu, siger adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse, Jesper Fisker. Foto: Colourbox

I 2018 kom det frem, at Ringsted Hospital fra 2013 til 2017 havde undladt at følge de nationale retningslinjer på brystkræftområdet for en større gruppe kvinder. Siden har over 200 kvinder klaget over manglende behandling hos Patientklagenævnet og sygehusets direktør er blev fyret.

Sagen førte også til, at afsnittet for brystundersøgelser på Ringsted Sygehus fik et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Styrelsen vurderede, at der var fejl og mangler, der udgjorde 'større problemer af betydning for patientsikkerheden'. Siden er afsnittet blevet flyttet til Sjællands Universitetshospital, hvor hele brystkræftområdet nu er blevet samlet.

Region Sjælland har brugt mange kræfter på at rette op. Det er rigtig godt for patienterne, at Styrelsen for Patientsikkerhed nu har kunnet fjerne påbuddet. Vi kan se fremad nu.

Adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse, Jesper Fisker

Brugt kræfter på at rette op

Efter seneste tilsyn i afsnittet har styrelsen valgt at ophæve påbuddet. Det er en positiv udvikling af sagen, mener Kræftens Bekæmpelse, der har fulgt sagen tæt og har været i løbende dialog med Region Sjælland.

 -  Oprydningsarbejdet i regionen er sket på baggrund af et kæmpe svigt, hvor patienter ikke fik de undersøgelser, som de burde have haft. Region Sjælland har brugt mange kræfter på at rette op. Det er rigtig godt for patienterne, at Styrelsen for Patientsikkerhed nu har kunnet fjerne påbuddet. Vi kan se fremad nu, siger adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse, Jesper Fisker.

 

Vi holder fortsat øje med, om regionens patientforløb på brystkræftområdet forbedres. Kvinder med brystkræft får stadig forsinket behandling i regionen, hvilket ikke er acceptabelt. Vi regner med, at regionen også får rettet op på dette.

Adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse, Jesper Fisker

Kvinder får forsinket behandling 

Region Sjælland har flyttet behandlingen til Sjællands Universitetshospital og indsat en ny ledelse på afdelingen. Der har i den forbindelse været problemer med at leve op til pakkeforløbet for brystkræft. Kræftens Bekæmpelse kan se, at regionen arbejder med at få forbedret forløbstiderne.

 -  Vi holder fortsat øje med, om regionens patientforløb på brystkræftområdet forbedres. Kvinder med brystkræft får stadig forsinket behandling i regionen, hvilket ikke er acceptabelt. Vi regner med, at regionen også får rettet op på dette, siger Jesper Fisker.

 

Læs her om, hvordan man undersøger for brystkræft:

Undersøgelser for brystkræft

Læs mere om Kræftens Bekæmpelse tidl. kritik af sagen:

Utilgiveligt ledelsessvigt i brystkræftundersøgelser