Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Kræftrådgivningerne er nu åbne for tidsbestilling

11-05-2020
Nu er der godt nyt til kræftpatienter og pårørende. Fra i dag er det nemlig muligt at få samtaler med personligt fremmøde i landets kræftrådgivninger. Men kun hvis du bestiller tid i forvejen.

Kræftrådgivningerne åbner nu dørene op for samtaler med personligt fremmøde, men kun hvis du har bestilt tid hos din lokale kræftrådgivning i forvejen. Foto: Tomas Bertelsen

Når vi følger forholdsreglerne med afstand og hygiejne og undgår, at for mange mennesker er forsamlet på én gang, kan vi godt have samtaler inde i selve rådgivningen på en sundhedsmæssig forsvarlig måde

Chris Donkin, rådgivningschef

Siden coronakrisen brød ud, har det kun været muligt for kræftpatienter, pårørende og efterladte at få rådgivning via telefon, Skype eller mail. Men nu åbner Kræftens Bekæmpelse op for samtaler med fysisk fremmøde i landets mange kræftrådgivninger. Dog kun hvis man har bestilt tid i forvejen. 

Rådgivningssamtaler med forudgående tidsbestilling

Tidsbestilling er vigtig, siger Chris Donkin, rådgivningschef i Kræftens Bekæmpelse.

- Vi er glade for, at vi nu kan begynde at tage imod kræftpatienter og pårørende i selve kræftrådgivningen igen. Når vi følger forholdsreglerne med afstand og hygiejne og undgår, at alt for mange mennesker er forsamlet på én gang, kan vi godt have samtaler inde i selve rådgivningen på en sundhedsmæssig forsvarlig måde, forklarer Chris Donkin.

Når Kræftens Bekæmpelse nu tager et første skridt i en langsom, kontrolleret genåbning af kræftrådgivningerne, er det naturligvis i forventningen om at kunne genåbne helt, når myndighederne mener, det er sundhedsmæssigt forsvarligt.

Kræftens Bekæmpelse har 12 kræftrådgivninger over hele landet, hvor kræftpatienter, pårørende og efterladte gratis kan få rådgivningssamtaler, familierådgivning, deltage i grupper, fysisk aktiviteter og meget mere. Hvert år har ansatte og frivillige op mod 90.000 kontakter med danskere med kræft tæt inde på livet.

Men selvom landets kræftrådgivninger er meget velbesøgte, er det vigtigt ikke at forhaste genåbningen.

Vi venter med at åbne dørene helt

- Her hos os kommer nogle kræftpatienter fra den særlige risikogruppe og kan være i behandling, som nedsætter immunforsvaret. Indtil videre er det derfor kun samtaler med tidsbestilling, vi åbner for. Alle vores populære gruppetilbud som samtalegrupper, motion, yoga, mindfulness, fællesspisninger og øvrige fællesskaber inden døre er sat på pause indtil videre, forklarer Chris Donkin.

Se her hvordan du digitalt kan tilgå nogle af Kræftens Bekæmpelses populære rådgivningstilbud hjemmefra:

Midt i en coronatid går Kræftens Bekæmpelse digitalt med tilbud til dig hjemme i stuen

Under hele coronakrisen har Kræftens Bekæmpelses rådgivere i kræftrådgivningerne og på Kræftlinjen meldt om stor aktivitet.

Mange hundrede kræftpatienter og pårørende har i hele perioden kontaktet Kræftens Bekæmpelse med spørgsmål om corona og fået hjælp til både at fortolke myndighedernes udmeldinger og til at håndtere bekymringer. Også temaer som pårørende med på hospitalet, definition af risikogrupper, arbejdsliv og meget mere har fyldt.

Der er ingen tvivl om, at mange har savnet at få rådgivning ansigt til ansigt. Derfor er det rigtigt godt, at vi nu har mulighed for at tilbyde det igen

Chris Donkin, rådgivningschef

Selvom rådgivningen i perioden har foregået over telefon, Skype og mail, så har den løbende tilbagemelding fra kræftpatienter og pårørende været positiv.

- Alle har taget godt imod vores rådgivning, og de allerfleste har udvist stor forståelse. Men der er heller ingen tvivl om, at mange har savnet at kunne få rådgivning og støtte ansigt til ansigt. Derfor er det rigtigt godt, at vi nu har mulighed for at tilbyde det igen, siger Chris Donkin.

Bestil tid i forvejen, hvis du ønsker en samtale med fysisk fremmøde i din lokale kræftrådgivning

Er du interesseret i en rådgivningssamtale med fremmøde i din lokale kræftrådgivning?

Så skal du ringe og bestille tid først.

Find alle telefonnumre til din lokale kræftrådgivning her

Er du kræftpatienter eller pårørende, og har du brug for rådgivning om corona?

Siden coronakrisen brød ud har Kræftens Bekæmpelse rådgivet mange hundrede kræftpatienter og pårørende om kræft og corona.

 

Læs Kræftens Bekæmpelses spørgsmål/svar om kræft og corona

Ring til Kræftlinjen på 80301030

Ring til din lokale kræftrådgivning