Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Kræftramte familier mødes på weekendophold

19-05-2019
Børnefamilier med kræft inde på livet kan takket være en arv til Kræftens Bekæmpelse komme på familieweekend med andre i samme situation. I alt bliver der holdt cirka 40 familieweekender over de næste fire år. Tilbuddet er gratis og landsdækkende.

Familieweekenderne varetages af rådgivere fra Kræftens Bekæmpelse, som vil skabe rum for samtale både i den enkelte familie og imellem familierne. Foto: Colourbox.

Når mor, far eller et barn i en familie får kræft, påvirkes hele familiens liv, tanker og hverdag. Takket være en arv kan Kræftens Bekæmpelse over de næste fire år tilbyde børnefamilier, hvor en forælder eller et barn har kræft, et gratis weekendophold sammen med andre i samme situation.

– Det kan være et tiltrængt afbræk i en belastet hverdag at komme på familieweekend. Samtidig er det ofte af stor værdi at møde andre familier, som går igennem noget af det samme og udveksle erfaringer med hinanden, siger Peter Genter, rådgivningsleder i Kræftrådgivningen i Lyngby og projektleder for familieweekenderne.

I de næste fire år udbydes cirka 10-12 weekender årligt fordelt over hele landet. Nogle af weekenderne er særligt for familier, hvor den ene forælder har kræft, mens andre weekender er for familier med et kræftramt barn. Alle familieweekender varetages af rådgivere fra Kræftens Bekæmpelse, og fokus er på at skabe rum for samtale både i den enkelte familie og imellem familierne.

Samtidig skal weekenderne gerne give deltagerne gode oplevelser, som ikke nødvendigvis har noget med kræft at gøre. Det kan eksempelvis være aktiviteter i klatreparken på Kragerup Gods, hvor weekendopholdene på Sjælland foregår.

– Det er et vigtigt element, at der skal være plads til at være sammen, blive forkælet og få nogle sjove oplevelser som familie. Samtidig er det målet, at alle får brugbare input med hjem til hverdagen fra både rådgiverne og de andre familier, fortæller Peter Genter.

Dele erfaringer på tværs

Ud over at møde andre familier i fællesskab giver familieweekenderne også mulighed for at dele erfaringer med andre ægtefæller, børn, søskende og kræftpatienter. For selv om der er meget, man kan være sammen om, vil der også være tanker og oplevelser, som knytter sig særligt til din rolle i familien.

At være ægtefælle til den, der er syg, er anderledes end at være barn i familien.

– Ved at mødes med andre familier, er der mulighed for at snakke sammen på tværs – både som familie og som ægtefælle, barn eller søskende i en familie. Hvordan oplever andre ægtefæller det? Hvordan oplever andre børn det? Det fortæller deltagerne også, at de har stor glæde af, siger Peter Genter.

Kræftens Bekæmpelse har tidligere haft et lignende tilbud om familieweekender, og det er blandt andet erfaringerne fra disse, som de kommende familieweekender bygger på.

Om familieweekenderne

Der udbydes i alt cirka 40 familieweekender over de næste fire år på Sjælland, Bornholm, Fyn og i Jylland. De første familieweekender afvikles i maj 2019 og opholdet er gratis for familierne.

Læs mere og find kontaktinformationer