Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Ny kampagne sætter fokus på mænd og kræft

09-05-2016
I Danmark er 76 pct. af alle kræftramte mænd i live et år efter deres diagnose. I år 2000 var det tal nede på 64 pct. Større opmærksomhed på symptomer og bedre kræftbehandlinger er nogle af forklaringerne på den positive udvikling. En kampagne fra Kræftens Bekæmpelse skal nu sætte endnu mere fokus på mænd og kræft.

De penge, der kommer ind fra 'Mand det nytter', skal blandt andet gå til at udvikle og udvide de patientstøttetilbud, der er målrettet mænd.

Danske mænd overlever oftere deres kræftsygdom, end de gjorde for 15 år siden. Det viser tal fra Cancerregisteret. I dag er ca. 19 pct. flere mænd således i live et år efter deres kræftdiagnose sammenlignet med år 2000. Og nu skal kampagnen ’Mand det nytter’ fra Kræftens Bekæmpelse sætte endnu mere skub på den positive udvikling.

Kampagnen skal under mottoet ’Støt dem med hår på brysterne’ skaffe penge til Kræftens Bekæmpelses forskning i manderelaterede sygdomme samt til forebyggelse og patientstøtte. Og ud over at indsamle penge er det håbet, at man med kampagnen kan sætte yderligere fokus på mænd og kræft.

- Mænd og kræft er et vigtigt indsatsområde for Kræftens Bekæmpelse. Med ’Mand det nytter’ vil vi gerne sætte endnu mere skub i at få forbedret kræftstatistikkerne for danske mænd. I år skruer vi lidt mere op for håbet ved bl.a. at fortælle nogle stærke historier om mænd, der helt konkret har haft stor glæde af patientstøtte og de nyeste forskningsresultater fra Kræftens Bekæmpelse, siger Carina Winther, der er projektleder i Kræftens Bekæmpelse.

Pengene går til forskning, patientstøtte og forebyggelse

De penge, der kommer ind fra kampagnen, går blandt andet til at støtte forskning i:

  • Ny behandling af tyk- og endetarmskræft
  • Smertefri diagnosticering af prostatakræft
  • Om ’hverdagslægemidler’ som f.eks. aspirin kan forebygge prostatakræft

Derudover vil der blive afsat penge til at udvikle og udvide de patientstøttetilbud og forebyggelsesinitiativer, der er målrettet mænd.

’Mand det nytter’ går i luften mandag 9. maj – blandt andet på hjemmesiden www.manddetnytter.dk, hvor man blandt mange andre ting kan sende en personlig hilsen til en mand, man holder af.