Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Sygeplejerske får Hæderspris for indsats for unge kræftpatienter

05-02-2016
Kræftsygeplejerske og ungekoordinator på Rigshospitalet Maiken Hjerming er modtager af Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2016. Hun får prisen for sit arbejde for unge kræftpatienter på Rigshospitalet, som hun udfører med et helt usædvanligt nærvær og stor omsorgsfuldhed. Hædersprisen blev overrakt af kronprinsesse Mary torsdag den 4. februar på World Cancer Day.
Maiken Hjerming

Sygeplejerske og ungekoordinator Maiken Hjerming var en populær modtager af Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2016. Hun er indstillet til prisen af fem unge kræftpatienter. Foto: Tomas Bertelsen

Maiken Hjerming har været med til at etablere ’Kræftværket’, som er et fællesrum for de 15-29-årige kræftpatienter på Rigshospitalet. Efter at ’Kræftværket’ åbnede i januar 2015, har Maiken Hjerming som ungekoordinator for unge kræftpatienter ydet en stor indsats for at gøre det til et fristed for de unge. Her kan de hænge ud med hinanden og med venner, og de kan deltage i aktiviteter.

Som kræftsygeplejerske gennem mange år har Maiken Hjerming passet mange unge patienter, og hun har oplevet, hvor ensomt det kan være at være ung og have kræft. Derfor er der også indført særlige ungestuer, hvor unge kræftpatienter kan indlægges sammen. Med sit nærvær og sin omsorg har Maiken Hjerming selv stor betydning for de unge patienter, hvoraf fem har indstillet hende til hædersprisen.

Torsdag den 4. februar fik Maiken Hjerming Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2016 overrakt af kronprinsesse Mary. Det skete ved et arrangement i Skuespilhuset i København, som også var en markering af World Cancer Day. Dorthe Crüger, formand for Kræftens Bekæmpelse, begrunder valget således:

- Maiken Hjerming får prisen, både fordi hun med sin handlekraft og sin entusiasme skaber store forandringer for de unge kræftpatienter, og fordi hun med sin hjertevarme personlighed bliver et fast holdepunkt for de unge. Hos hende kan de altid få en snak og en trøstende arm om skulderen. Maiken giver mange kram, siger Dorthe Crüger.

Hædersprisuddelinge 2016

Kronprinsesse Mary, prismodtager Maiken Hjerming og Kræftens Bekæmpelses formand Dorthe Crüger ved prisuddelingen i Skuespilhuset i København. Foto: Tomas Bertelsen

Indstillet af unge kræftpatienter

27-årige Majken Lindholm Olsen er en af de fem unge kræftpatienter, der har indstillet Maiken Hjerming til hædersprisen.

- Maiken modtager én med åbne arme og står altid til rådighed, både på Riget og via SMS, også sent om aftenen. Hendes indsats gør, at man får gode oplevelser under sit kræftforløb og, på trods af den barske virkelighed, stadig føler sig ung, siger Majken Lindholm Olsen, der sidste år blev behandlet for kræftsygdommen non-hodgkin lymfom på Rigshospitalet.

Det er sjette gang, at Kræftens Bekæmpelse uddeler sin hæderspris på 50.000 kr. Med hædersprisen ønsker Kræftens Bekæmpelse at fremhæve den særlige indsats og det enestående eksempel, som kan inspirere andre til at give kræftpatienter optimal behandling, pleje og omsorg.