Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

’Tag cyklen – så donerer vi penge til Knæk Cancer’

24-10-2019
Der er skruet helt op for kreativiteten i disse dage, hvor hele Danmark samler ind til Knæk Cancer. Også flere virksomheder er med. Eksempelvis både Topdanmark og de rådgivende ingeniører, MOE. Her donerer virksomheden penge, når medarbejderne motionerer.

Anne Borch fra de rådgivende ingeniører MOE fik ideen til en indsamling til Knæk Cancer. For hver km medarbejderne cykler i oktober måned, donerer virksomheden penge til kræftsagen. Foto: MOE

I receptionen hos de rådgivende ingeniører, MOE, sidder Anne Borch. I 2011 mistede hun sin mor, der døde af tyktarmskræft. Samtidig døde en dreng i hendes søns klasse af leukæmi kun 15 år gammel, og det satte gang i en idé. 

- Jeg gik til ledelsen og foreslog, at vi startede en indsamling til Knæk Cancer. Det syntes de, var en god idé. Man føler sig så magtesløs, når man står over for sygdommen. Man kan ikke stille andet op end at læne sig op af, at der bliver forsket en masse og fundet nye og bedre behandlingsmuligheder. Det syntes jeg, at vi skulle være med til, fortæller Anne Borch. 

Ledelsen sagde ja, og der blev oprettet et system, hvor MOEs 800 medarbejderne kunne vælge at donere penge til Knæk Cancer via deres løn. Det samlede beløb doblede MOE op. 

Sådan har det fungeret gennem syv år, og sidste år blev der tilføjet en cykelkampagne til indsamlingen. For hver km medarbejderne cykler til arbejde i oktober måned, giver MOE 50 øre. 

Sidste år kunne MOE støtte Knæk Cancer med 112.000 kr. og det beløb er allerede overgået i år. Præcis hvor meget, der kommer ind i år, er dog endnu en hemmelighed. 

Topdanmark cykler, spinner, danser og går for Knæk Cancer

Hos Topdanmark er flere hundrede medarbejdere samlet. Musikken blæser ud af de store højtalere, mens der bliver danset for kræftsagen i denne uge i Topdanmarks største lokaler.

Medarbejderne fra Topdanmark har lavet deres egen version af Knæk Cancer blomsten

Det er sjette år i træk, at Topdanmarks medarbejdere støtter op om Knæk Cancer, og i år er deltagelsen rekordhøj. Over 800 af de godt 2.500 medarbejdere bl.a. løber, cykler, danser og går i løbet af hele ugen og afslutter med et stort løb-, gå- og spinning-event fredag den 25. oktober for at samle ind til den gode sag. For hver kalorie, som de brænder af ved at cykle, løbe, danse eller gå, giver Topdanmark penge til kampen mod kræft under hele Knæk Cancer-ugen. Medarbejderne samler også selv omkring 200.000 kr. ind via deres løn.   

Fantastiske kollegaer 

En af de medarbejdere, som vil forsøge at deltage i løbet af ugen er 45-årige Jane Jordan-Madsen fra IT-afdelingen. Hun har netop fået konstateret modermærkekræft. Jane føler, at hun får fantastisk opbakning og støtte fra kollegaerne i Topdanmark.     

- Det har faktisk været en rigtig stor befrielse og rart at gå på arbejde med så omsorgsfulde kollegaer. De har været så forstående over for min situation, tilbudt at køre mig til hospitalet til behandling og mere. Nu gør så mange af dem deres for at samle penge ind, så færre kommer i min situation. Jeg er også selv tilmeldt Knæk Cancer, men jeg kommer formentlig ikke selv til at deltage meget i aktiviteterne – men jeg vil gøre et forsøg, siger Jane med et smil.  

Topdanmarks første indsamling til Knæk Cancer fandt sted i 2014. Også her kom initiativet fra en medarbejder. I Topdanmarks spinningcenter skulle medarbejderne motionere. Topdanmark skulle så donere penge i uge 43, efter hvor meget medarbejderne forbrændte i spinningtimerne. Det blev så stor en succes, at de året efter udvidede med løb og gang og siden andre sportsgrene. I år runder Topdanmarks donation til Knæk Cancer 1,6 millioner kr. 

Taknemmelig for virksomhedernes bidrag

Hos Kræftens Bekæmpelse er markedschef i Fundraising og medlemmer, Karin Stöver, rigtig glad for det store engagement, som virksomheder lægger i Knæk Cancer. 

- Tusindvis af medarbejdere rundt omkring på danske arbejdspladser motionerer sammen i uge 43 og samler på den måde ind til Knæk Cancer. Vi er i Kræftens Bekæmpelse fulde af beundring over det enorme engagement, vi møder hos ildsjælene, medarbejderne og lederne i de mange virksomheder - både i Knæk Cancer-ugen men også resten af året, siger Karin Stöver.  

Og det er ikke for sent – din virksomhed kan stadig nå at være med

Læs mere her