Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

'Til sidst kunne jeg hverken spise eller tale'

04-05-2022
I 2018 fik Henrik Randløv Jørgensen kræft i tungen. Det blev begyndelsen på et år med kræftbehandling ad to omgange. Hårdest var strålebehandlingerne, som skal forebygge tilbagefald, og som var smertefulde og ubehagelige. I dag er kræften væk, men Henrik lever fortsat med senfølger.
Henrik Randløv Jørgensen

Henrik Randløv Jørgensen fik strålebehandling mod kræft i tungen. Det var et hårdt forløb, og i dag lever han med senfølger efter sin kræftbehandling. Foto: Kræftens Bekæmpelse

Strålebehandling er en vigtig behandling af patienter med hoved-halskræft og har hævet overlevelsen markant. Men mange af patienterne får ubehagelige bivirkninger og senfølger.

- Efter 14 dages strålebehandling begyndte det at gøre ondt, og der kom en masse slim i munden. Samtidig har jeg en tendens til klaustrofobi, og når man får stråler, ligger man fastspændt med hovedet under et net. Så jeg følte, at jeg var ved at blive kvalt i det tykke slim, og det var meget ubehageligt, fortæller Henrik Randløv Jørgensen.

Læs Henriks historie her:

'Til sidst kunne jer hverken sove eller spise'

I den kommende weekend er der konference om strålebehandling i København, hvor alle kan møde op og høre populærvidenskabelige foredrag:

Åben invitation: Kom til kræftkonference i København