Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Unge skal spise mere fuldkorn

01-02-2017
Tarmkræft og livsstilssygdomme som hjerte-kar-sygdomme og diabetes 2 kan forebygges med fuldkorn. Men kun 17 pct. af de unge i Danmark spiser dagligt havregryn, der er en oplagt kilde til fuldkorn. Derfor lancerer Fuldkornspartnerskabet, som Kræftens Bekæmpelse er en del af, nu en kampagne, der skal få unge til vælge fuldkorn først.

- Vi vil inspirere de unge og vise dem, at fuldkorn er andet end bare rugbrød. Fuldkorn er også bløde boller, knækbrød, ris, pasta og ikke mindst havregryn. Så hvorfor ikke starte dagen med dem, siger projektchef i Kræftens Bekæmpelse Gitte Laub Hansen.

Landet over vil de unge møde kampagnen på skolerne og de sociale medier i løbet af februar.

Fødevarestyrelsen anbefaler voksne at spise 75 gram fuldkorn om dagen og børn mellem 4-10 år at spise mellem 40-60 gram fuldkorn om dagen. Forskning viser blandt andet, at risikoen for tyk- og endetarmskræft mindskes med ca. 20 procent, hvis man spiser 75 gram fuldkorn om dagen. Det svarer nogenlunde til en portion havregryn og to skiver rugbrød.