Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
I en sorggruppe får børn mulighed for at dele deres oplevelse med jævnaldrende, der også har oplevet at miste eller har en pårørende, som er alvorligt syg.
Formålet med en sorggruppe er at give børn og unge mulighed for at dele deres oplevelser med jævnaldrende, der også har haft død eller livstruende sygdom inde på livet. I sorggruppen kan børnene møde forståelse for de mange svære tanker og følelser, der knytter sig til et tab eller det at have en alvorligt syg pårørende.
Bemærk: Kræftens Bekæmpelse har påtaget sig opgaven med at registrere eksisterende grupper. Men vi har ikke mulighed for at kontrollere kvaliteten af de enkelte gruppetilbud. Det er derfor op til dig som bruger, selv at kontakte relevante grupper for at undersøge om tilbuddet matcher det behov, du har. Vi tjekker de grupper, vi har på listen én gang om året, for at se om de stadig er aktive.
Ole, Martin og Jakob har lavet en video om, hvordan det er at gå i sorggruppe:
I denne video kan du møde Ole, Martin og Jakob, alle på 17 år og fra Hjørring, som fortæller om, hvordan det er at gå i sorggruppe, og hvorfor de synes, det er godt. De vil gerne fortælle om det fællesskab, som opstår i sorggruppen - og om hvordan sorggruppen er et sted, hvor de møder andre, der har oplevet det samme, og derfor forstår hvordan det er have mistet et nærtstående familiemedlem.
I en sorggruppe har Emma fundet et fællesskab, der giver styrke og håb – både under sygdomsforløbet og i sorgen, der følger efter. Læs mere her.
OmSorgs nye undervisningsforløb til mellemtrinnet handler om Alfred, der har mistet sin far. Forløbet kan gøre et følsomt emne lettere at gå til. Læs mere her.