Ung kræft i
05-05-2020

”Alle bør få krammet deres fødder af hjemmestrikkede strømper.”

Vi mangler kun 210 par hjemmestrikkede strømper, så er vi klar til at pakke velkomstpakker til unge med kræft. Vil du hjælpe os i mål med de sidste?
Billede af strømper
Strømperne bliver pakket, så man kan se, at de strikket af frivillige.

Det er snart et år siden, vi begyndte at efterlyse hjemmestrikkede strømper til unge med kræft. Og sikke en opbakning. Vi har fået så mange fine strømper i forskellige farver og mønstre. Alle strømper er unikke og ikke to par er ens. Nogle har sendt en lille hilsen med, og det går lige i hjertet på os. Vi glæder os til at pakke strømperne, som hver især får en fin banderole omkring sig, hvor der står, at de er strikket af frivillige fra hele landet.

Velkomstpakker med gaver og viden
Strømperne bliver puttet i vores velkomstpakker, som hospitalerne giver til unge med kræft. En velkomstpakke er vores 'Du er ikke alene'-mulepose fyldt med en masse gode sager f.eks. en hue, drikkedunk og et spil. Den indeholder også en guide, som tager fat i emner som venskab, kærlighed, sex, behandling, hospitalsliv, senfølger og psykiske reaktioner. Det er sygeplejersker og læger, som bestiller velkomstpakkerne og deler dem ud til de unge, når de får konstateret kræft♥ Snart indeholder de også et par helt unikke par strømper.

Billede af strømper
Nogle sender små hilsner med strømperne. Den her går lige i hjertet.

Vi er næsten i mål
Grundet corona-virus har vi arbejdet hjemmefra de sidste mange uger, og derfor har vi slet ikke kunne følge med i antallet af indsendte strømper. Men sikke et syn der mødte os på kontoret i dag. Papkasser og poser fyldt med strømper, der ventede på at blive åbnet.

Trommehvirvel…. Vi har netop lavet en fintælling, og vi har modtaget 223 par strømper fra marts og frem til nu. WAUW. Tak. Tak. Tak. Nu mangler vi kun 210 par, så er vi i mål i denne omgang.

Opbakning fra strikkeentusiaster
Det et helt vildt overvældende at se den store opbakning og de fine initiativer, der er sat i gang for at hjælpe os med at komme i mål. Tines strikkeklub i Horsens har sendt os strømper af to omgange. Hele 164 par. KÆMPE tak herfra.

Læs interview med Tine:
Tines strikkeklub strikker strømper til unge med kræft

Astrid fra profilen @rocknrollhausfrau på Instagram har netop igangsat en kampagne, som skal være med til at samle strømper ind. Og som hun siger: ”Alle bør få krammet deres fødder af hjemmestrikkede strømper.” Det er vi meget enige i. Hvis man går ind på #ungkraeftkal på Instagram, kan man se, at der lige nu er 64 opslag om strømper, der skal sendes til Ung kræft. Sejt altså!

Tjek Astrids hjemmeside ud, hvor hun fortæller mere om sin kampagne:
Link til hjemmeside

Af hjertet TAK til alle jer som bakker op og sender os strømper. Vi glæder os helt vildt til at putte dem i vores velkomstpakker. Vi ved, de kommer til at gøre en forskel for unge med kræft. 

Billede af strømper
Midt i denne corona-tid har vi modtaget 223 par strømper med posten. Er de ikke flotte?

Spørgsmål og svar

Signe og Iben fra Ung kræft-kontoret

Har du lyst til at strikke strømper til unge med kræft? Så klik på linket, hvor du kan få svar på de fleste spørgsmål. Du er også altid velkommen til at ringe til os på telefonnummer 35257472 eller sende en mail til ungkraeft@cancer.dk

Spørgsmål og svar

Af Iben Bøgh Nielsen Sidst ændret 05.05.2020