Gå til sygdomsliste

Behandlingssamtalen - det skal du vide

I artiklen herunder giver Marie Lawætz, psykolog og leder af Kræftlinjen, dig otte gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal tale med lægen om din behandlingsplan:

Otte gode råd til samtalen med lægen


hospitalsgang
Behandlingsgaranti

Hvis de maksimale ventetider ikke kan overholdes i Danmark, kan en behandling i udlandet være en mulighed:

Læs om regler og rettigheder her


Indsamlingsbøtte ved Kræftens bekæmpelses landsindsamling 2022
Vil du oprette en digital indsamling?

Du kan bakke op om Kræftens Bekæmpelses landsindsamling ved at oprette en digital indsamling på Facebook. Se, hvordan du gør på Facebook: 

Opret indsamling


Prøver undersøges i mikroskop på forsiden af forskningsrapport 2022
Fremskridt i kræftforskningen

Hvert år støtter Kræftens Bekæmpelse en lang række forskningsprojekter. Læs her om de resultater, der er opnået i 2022, og om en række nye forskningsprojekter, der er sat i gang:

Forskningsårsrapport 2022


Podcast om at hjælpe børn i sorg

Lyt til vores podcastserie, hvor to eksperter svarer på spørgsmål og rådgiver om de svære problemstillinger, der kan dukke op, når børn oplever sygdom og død i familien:

Find podcastserien her


nærbillede af to mennesker der krammer
Råd til pårørende

Det kan være svært at vide, hvad man kan sige og gøre, hvis man er pårørende til én, der har kræft. Her kan du finde råd om, hvordan du kan støtte - hvad enten du er ven, kollega, familiemedlem, nabo eller andet:

Råd til pårørende


Kvinde står i natur og ser tænksom ud
Hjælp til at tackle senfølger

Hvert år bidrager ny forskning, forebyggelse og patientstøtte til, at langt flere i dag overlever kræft. Desværre oplever mange også senfølger efter behandlingen. Find råd til at tackle senfølger og bivirkninger her:

Bivirkninger og senfølger


Find din nærmeste kræftrådgivning

Her kan du se alle vores kræftrådgivninger. Vælg på listen og gå direkte til siden, hvor du får mere information.

Find andre hjemmesider

Genveje til kampagner, indsamlinger og patientforeninger.


Få gratis rådgivning

Mandag - fredag kl. 9 - 21. Lørdag - søndag kl. 12 - 17. Helligdage lukket

Kræftlinjen: 80 30 10 30

Vi kan alle være helte. Og i vores øjne er du en superhelt, når du går på gaden og samler ind for alle berørt af kræft ❤ Vær med til at skabe håb. Bliv indsamler til Landsindsamlingen søndag 16. april.

Tre gode råd til at undgå buffetfælden: 1) Vælg de tre ting, du har mest lyst til 2) Tag ikke for meget. Du kan gå en gang til, hvis du er mere sulten 3) Spis langsomt, og mærk efter. Hvis du er mæt, er det ok at levne


Komiker Mark le Fêvre har et vigtigt budskab til os alle: Husk at tjekke dine modermærker for fem farlige forandringer. Modermærkekræft, som opdages i tide, kan helbredes (1:00 min.)


Liams bedsteforældre kastede alt, hvad de havde i hænderne, da Liam fik kræft. Se med, når Liam og familien overrasker farmor og farfar (2:56 min.).


Nyheder

29-03-2023
De fleste lever godt med stomi efter endetarmskræft
Danske forskere sætter i ny undersøgelse fokus på livskvaliteten hos patienter, der har fået en stomi på grund af endetarmskræft. Og de har et vigtigt budskab til de patienter, der har problemer med d…
Læs flere nyheder