Skip navigation

Æggestokkræft

Ovariecancer

Kræft i æggestokkene kaldes også ovariecancer eller cancer ovarii. Æggestokkræft kan også være kræft, som er opstået i æggeleder eller bughinde. Sygdommen giver ofte vage symptomer.

""

Forskellige typer kræft i æggestokkene

Der findes forskellige typer af kræft i æggestokkene. De fleste tilfælde - ca. 90 pct. - opstår i de yderste dele af æggelederne og kaldes epiteliale kræftknuder. Ca. 10 pct. af alle tilfælde af sygdommen opstår i celler omkring ægget og kaldes ikke-epiteliale kræftknuder. Læs om undertyperne germinalcelletumorer og granulosacelletumorer.

Undertyper af æggestokkræft
""

Cancerforum

Cancerforum er et online forum, hvor du kan stille spørgsmål og skrive sammen med andre, der er berørt af kræft. Del dine tanker og erfaringer med andre patienter og pårørende i gruppen 'Æggestokkræft' på cancerforum.

Cancerforum
""

KIU - Kræft i underlivet

Du kan møde andre patienter eller pårørende, som har erfaring med æggestokkræft eller andre former for kræft i underlivet i patientforeningen KIU - Kræft i underlivet.

KIU - Kræft i underlivet

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev til patienter og pårørende og bliv opdateret på seneste nyt, personlige fortællinger, forskning og meget mere.