Gå til sygdomsliste

Forsøgets titel:PERSIMUNE (biobank)

Tilbage til søgeresultat

Kræftsygdom Behandling på tværs af hæmatologiske sygdomme, Behandling på tværs af kræftsygdomme
Forklaring I dette forsøg undersøges immunforsvarets reaktioner på infektioner, og der vil blive set på mulige sammenhænge mellem arv, infektioner, miljø, livsstil, andre sygdomme og din sygdom. I forsøget indsamles blodprøver og eventuelt spyt- og afføringsprøver, som bliver opbevaret i en biobank efter accept fra patienterne.Forsøget henvender sig til kræftpatienter, som får kemoterapi og har en risiko for at få en infektion, fordi deres immunforsvar ikke fungerer optimalt. Vi vil gerne have dit samtykke til at kunne tage et par ekstra blodprøver til laboratorieforsøg.
Baggrund for forsøgsbehandlingen

Dette forsøg er et såkaldt observeringsstudie, så det indebærer ikke nogen forsøgsbehandling.

I forsøget indsamler lægerne biologiske data fra kræftpatienter, som har en risiko for at få en infektion. Materialet vil blive undersøgt i et laboratorium. Forskningsprojektet analyserer sygdomsforholdene hos personer, som har en risiko for at udvikle en infektion. Den opnåede viden skal bruges til at forbedre behandlingen af kræft og gøre det nemmere at stille en præcis diagnose.

Forsøgsmetode

Et observeringsstudie. Studiet er delt i to, hvor første del undersøger eksisterende data, mens andel del indsamler og analyserer nye data.

Du kan deltage i forsøget hvis:

  • Du får behandling med kemoterapi enten på Onkologisk eller Hæmatologisk Afdeling på Rigshospitalet

Sådan foregår behandlingen

Der er ingen behandling i dette studie. Der tages blodprøve og eventuelt spyt- og afføringsprøver.

Her kan du få behandlingen
  • Rigshospitalet

Hvis du er interesseret i behandlingen, så tal med lægen på dit sygehus. Lægen kan undersøge, om behandlingen kan være en mulighed for dig.

Denne side er sidst opdateret: 2021-04-01

Lægefaglig beskrivelse af forsøget

Resume for fagpersoner

 

Tilbage til søgeresultat