Gå til sygdomsliste

Forsøgets titel:BNP

Tilbage til søgeresultat

Kræftsygdom Nyrekræft
Forklaring Dette studie er til nyrekræftpatienter, der skal opereres for kræften. Studiet er et såkaldt observeringsstudie, så det indebærer ikke nogen forsøgsbehandling, kun ekstra blod- og urinprøver. Formålet er at indsamle mere viden om nyren, så man på længere sigt kan bevare nyrefunktionen og forbedre det langsigtede resultat efter nyrekirurgi.
Baggrund for forsøgsbehandlingen

Forskere har vidst i mange år, at der ses en forbløffende stigning i det tilbageværende nyrevævs funktion, når hele den ene nyre fjernes.

Men man ved ikke præcis hvordan det sker.

Nu har man i museforsøg set, at et hormon fra hjertet stiger i blodet, når nyrevæv fjernes. Et hormon der i musene stimulerer det nyrevæv, der er tilbage.

Forsøget skal undersøge, om dette hormon stiger i forhold til, hvor meget væv der fjernes, og om det har en indflydelse på, hvor godt det resterende nyrevæv fungerer.

Du kan deltage i forsøget hvis:

  • En CT/UL scanning har vist, at du har nyrekræft

  • Eller du er nyredonor, og det er planlagt, at du skal donere en nyre

  • Du er mellem 25-80 år

Du kan ikke deltage i forsøget hvis:

  • Du lider af forhøjet blodtryk eller hjertesvigt i NYHA klase III-IV (så hjertets pumpefunktion er utilstrækkelig til at sikre blodforsyningen til alle organer)

  • Du lider af nyresvigt med et eGFR som er mindre end 50 % (tal for nyrens filtreringsevne)

Sådan foregår behandlingen

Som deltager i forsøget får du ingen ekstra behandling udover den allerede planlagte.

Den eneste ændring er, at du vil få taget ekstra blodprøver 3 gange igennem et år, og at du i løbet af et år vil få undersøgt din nyrefunktion (renografi og clearence) 2 gange ekstra.

Her kan du få behandlingen
  • Odense Universitetshospital
  • Sjællands Universitetshospital - Roskilde

Hvis du er interesseret i behandlingen, så tal med lægen på dit sygehus. Lægen kan undersøge, om behandlingen kan være en mulighed for dig.

Denne side er sidst opdateret: 2021-04-01

Lægefaglig beskrivelse af forsøget

Resume for fagpersoner

 

Tilbage til søgeresultat