Skip navigation

Frygt for tilbagefald - for kræftpatienter, der er færdig med behandling

Dette tilbud er et gruppeforløb, hvor der arbejdes målrettet på at blive bedre til at håndtere angst for tilbagefald.

Mange kræftoverlevere frygter, selv efter lang tid, at sygdommen vender tilbage. Andre frygter at behandlingen ikke har den ønskede effekt, og at sygdommen forværres.

Dette forløb vil indeholde korte oplæg, øvelser, erfaringsudveksling og opgaver mellem gruppesessionerne. Ved deltagelse forventes det, at man deltager aktivt både i og mellem gruppesessionerne.

Tilbuddet bygger på dansk og international forskning, hvor der er fundet en markant positiv effekt på reduceringen af angst ved deltagelse i konceptet.

Praktisk information:

Tilmelding til kursusforløbet kræver en forsamtale med en rådgiver. Hvis du er interesseret i at deltage i kurset, skal du anmode om tilmelding via linket nedenfor (eller i boksen), hvorefter kræftrådgivningen vil kontakte dig og aftale en tid til en forsamtale. Hvis vi bliver enige om, at tilbuddet passer godt til dig, kan du deltage i kurset.

Du er også velkommen til selv at kontakte kræftrådgivningen på tlf.: 70 20 26 72 | e-mail: aabenraa@cancer.dk for at finde tid til en samtale. 

Kursusforløbet vil blive afholdt i Kræftrådgivningen i Aabenraa tirsdage fra kl. 13.00-15.00.

Forløbet består af fem kursusgange udover en individuel samtale. Du skal gerne kunne deltage i alle fem. Temaerne for de forskellige gruppegange er som følger:

  • Dato aftales - individuel samtale – hvem er du, og hvad går forløbet ud på?
  • 29. august - personlige værdier
  • 5. september - afkoblet opmærksomhed og opmærksomhedstræning
  • 12. september - afkoblet opmærksomhed og metakognitive overbevisninger
  • 19. september - bekymringsudskydelse og anbefaling vedr. opfølgning
  • 26. september - afslutning og forebyggelse af tilbagefald til gamle handlemønstre