Skip navigation

Forløb for kræftpatienter med senfølger

I dette forløb kan du møde andre, som er i samme situation som dig. Her får du mere viden om senfølger, og hvordan de kan håndteres i hverdagen.

Senfølger efter kræft kan bl.a. have stor indflydelse på livskvaliteten og samværet med andre mennesker. Det kan hjælpe at møde andre i samme situation, få mere viden om senfølger, og hvordan de kan håndteres i hverdagen. 

I forløbet vil der være faglige oplæg om de forskellige senfølger, som vil danne udgangspunkt for dagens samtale og erfaringsudveksling. Der vil endvidere være fokus på energiforvaltning, vejrtrækningsøvelser og guidede meditationer, der kan hjælpe på træthed, kognitive udfordringer, smerter mm.

Eksempler på senfølger kan være:

  • Træthed og søvnproblemer
  • Smerter og lymfødem
  • Hukommelses- og koncentrationsproblemer
  • Angst for tilbagefald
  • Seksuelle problemer
  • Ændringer i identitet, socialt liv og arbejdsliv

Hvad får du ud af at deltage?

Ved at deltage i forløbet får du viden om senfølger efter kræft, og hvor du eventuelt kan hente professionel hjælp til de problemer, du har, samt konkrete værktøjer der kan hjælpe dig i hverdagen.

Derudover kommer du til at møde andre i samme situation, selvom I kan være forskellige steder i jeres ”kræftforløb”. Sammen kan I dele erfaringer - og hjælpe og støtte hinanden med at håndtere, acceptere og bearbejde de problemer, som senfølgerne kan have medført.

Du får et netværk, hvor det er legalt at tale om dine senfølger og om de følelser og bekymringer, der kan fylde i din hverdag, som du måske ikke altid kan eller ønsker at dele med andre i din familie, på dit arbejde eller blandt dine venner.

Du kommer forhåbentlig også til at opnå større accept og livskvalitet i forhold til dine senfølger.

Praktisk information:

Gruppen ledes af en rådgiver i Kræftrådgivningen i Herlev, en sygeplejerske, og Lotte Jakobsen, der har stor viden og erfaring med senfølger efter kræft.

Det kræver tilmelding at deltage i gruppen, da der er begrænset antal pladser på holdet. Første mødegang er den 10. april. 

Du tilmelder dig via linket nedenfor. Endelig tilmelding kræver en forsamtale med en rådgiver i Kræftrådgivningen. Tilmeldingsfristen er den 8. april 2024. 

Forløbet foregår i en lukket gruppe, hvilket betyder, at der ikke kan komme nye ind i gruppen løbende.