Skip navigation

Naturterapeutisk mindfulness forløb for kræftpatienter

Har du lyst til at komme med ud i naturen og give dig selv et par timers selvomsorg, ro og nærvær med naturen? Så er dette forløb måske noget for dig? Vi starter op i august.

 I dette forløb vil vi arbejde med mindfulnessprincipperne, som integreres gennem guidede øvelser i tæt kontakt med naturen og erfaringsudveksling blandt deltagerne.

Her vil du blandt andet blive guidet i åndedrætsøvelser, afspænding, og meditationer. Der vil være fokus på ro og tid til refleksion.

Sessionerne giver dig en mulighed for at:

  • Styrke dit mentale velvære og overskud, skabe rum for ro, refleksion og eftertænksomhed midt i, eller efter, en måske belastende og presset tid.
  • Få helt konkrete vejrtrækningsøvelser og meditationer, du kan bruge i din dagligdag.
  • Arbejde med en mere mindful tilgang til dit eget og andres liv. Opnå et større fokus på stilhed, langsommelighed og nærvær i hverdagen.
  • Få vakt forbindelsen til naturen og indsigt i naturen som en terapeutisk guide.
  • Udforske, forstå og lære dig selv bedre at kende i et naturterapeutisk rum. Fx i forhold hvor du ”mentalt og fysisk er henne” med de livsændringer, uvished, bekymringer, følgevirkninger som kræftsygdommen og behandlingsforløbet kan have afstedkommet – samt ift. din selvopfattelse, mentale styrker og livsværdier.

Hvad er naturterapi?
Naturen ses som et terapisted, hvor vi kan søge mange svar på meget af det, vi udfordres af. Naturen kan være vores guide i mange af livets aspekter, hvis vi åbner vores sind og sanser op for den, og endnu bedre hvis vi lærer, hvordan vi kan blive guidet af den. Naturen er et fantastisk sted til rehabilitering, ro og fornyet overblik.

Praktisk information:

Sessionerne varetages af naturterapeutisk mindfulness instruktør og sygeplejerske Camilla Lindhardt, der til dagligt er rådgiver i Kræftrådgivningen i Herlev.

Holdet mødes over 7 fredage fra kl. 10-13. Første mødegang er den 16. august 2024.

De efterfølgende mødegange er: 30. aug., 13. sept., 27. sept., 11. okt., 25. okt. og 8. nov.

Mødestedet er på Ballerup Rideskole, der ligger lige op ad Jonstrup Vang, som ligger mellem Ballerup og Værløse med gode parkeringsfaciliteter og offentlig transport i nærheden.

Da der er et begrænset antal pladser, er tilmelding nødvendig. Tilmelding via linket. 

Det er en lukket gruppe, hvilket betyder, at der ikke er løbende tilmelding. Tilmeldingsfristen er den 9. aug. 2024.