Skip navigation

Senfølgeforløb i naturen for kræftpatienter

Dette senfølgerforløb i naturen, er for dig der oplever senfølger efter en kræftsygdom og/eller kræftbehandling, og har senfølger der fylder i din hverdag. Det kan f.eks. være træthed, smerter, kognitive udfordringer eller angst for tilbagefald.

Senfølger efter kræft, kan bl.a. have indflydelse på livskvalitet, familieliv, arbejdsliv og i samværet med andre mennesker. Det kan være hjælpsomt, at få viden om senfølger og hvordan de kan håndteres. Dette forløb har fokus på, at give deltagerne en bedre forståelse af livet med senfølger samt konkrete værktøjer til at håndtere senfølger.

Forløbet foregår i naturen, og er inspireret af forskning i og Kræftens Bekæmpelses erfaringer med naturterapeutisk mindfulness. 
Naturterapikan have en positiv virkning på humør og velbeindende, og kan blandt andet medvirke til bedre søvn og reduktion af smerter, stress, angst og depression. Samtidig kan det være hjælpsomt at møre andre, der ligesom dig, også oplever senfølger. 

Praktisk information

Det er en lukket gruppe på 10-12 deltagere, og for dig som har eller har haft kræft, og døjer med senfølger.

Vi tager det i et roligt tempo, men du skal have lyst til at være i naturen, og være i stand til at gå et par kilometer på skovstier, der kan være ujævne. Da vi opholder os i naturen, er det vigtigt at have tøj på efter vejret samt fodtøj du går godt i. 

Vi mødes over 6 mandage i ca. 2,5 time på nedenstående datoer, hvor der vil være særligt fokus den enkelte gang.

  • Den 2. september: Om forløbet og generelle senfølger
  • Den 9. september: Kognitive vanskeligheder
  • Den 16. september: Træthed (fatigue), søvn og ernergiforvaltning
  • Den 23. september: Kroniske smerter
  • Den 30. september: Frygt, angst og depression
  • Den 7. oktober: Ny identitet og hverdag - egenomsorg

Sted
Du vil inden første mødegang, få fremsendt en mail med praktisk information om mødested, og hvad du skal medbringe.

Tilmelding
Såfremt du ønsker at deltage i forløbet, vil en samtale med en rådgiver være nødvendig inden endelig tilmelding. 

For yderligere information eller book af tid til samtale, kan du kontakte Kræftrådgivningen Hillerød på tlf. 70 20 26 58 eller e-mail hillerod@cancer.dk